pkg day 2020

Inscripcions obertes al Parking Day

Icona data

divendres 18 setembre 2020

18:00h fins 23:55h

Icona lloc

a una plaça d'aparcament

Barcelona


Espai Ambiental

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Vols participar a aquesta acció per reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el  medi ambient?

El Park(ing) Day Barcelona és acció performativa, de  sensibilització i reivindicativa, on diverses entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament  de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, amb l’objectiu  de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el  medi ambient. Té lloc a diverses ciutats de tot el món.

Cada setembre, diverses entitats de la ciutat de Barcelona es sumen a l’esdeveniment mundial Park(ing) Day, per reivindicar un altre model de ciutat
Avui amb més motiu que mai, amb l’escenari de crisi global, generat pel COVID, hem de reivindicar la necessitat d’incrementar el verd a la ciutat, els espais de jocs i l’espai públic, de reduir els cotoxes i la contaminació i les emisssions generades pels cotxes i de construir altres escenaris i formes de viure respectuoses amb el medi ambient i les generacions futures.

Barcelona en particular  és la ciutat d’Europa amb més densitat de vehicles per km2 i es troba entre les 5 ciutats més contaminades d’Europa, superant els valors màxims de protecció de la salut que estableix l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i també els valors legals que marca Europa.

L’Ajuntament ens ha recomanat pensar en 3 escenaris. Un realitzant les activitats com normalment. Un altre on puguem baixar al carrer, i fer activitats tot mantenint el distanciament social i un altre on haguem de celebrar el Park(ing) day des de casa i promovent les xarxes socials amb idees originals. Així doncs, us demanem que al inscriu-re la vostra activitat, penseu en els 3 escenaris.

Sabem que estem en unes dates difícils per poder pensar en organitzar activitats, però tenim l’esperança de poder organitzar aquesta iniciativa i per això volem actuar de forma responsable i hem de començar ara a organitzar-nos. A mesura que la data s’apropi, anirem coneixent en quines condicions ens trobarem.

Divendres 18 de setembre del 2020

Aquest any es realitzarà el divendres 18 de setembre per tots els districtes de la ciutat coincidint amb la setmana de la mobilitat. Teniu fins el 12 de juny per fer la inscripció del vostre park a través del següent formulari.

Per estar al corrent de les novetats de edició 2020 del park(ing) day, ho podeu fer a través de la nostra web: www.parkingdaybcn.org, seguint la nostra pàgina de Facebook: www.facebook.com/parkingdaybarcelona/ i a través del hashtag #parkingdaybcn20

Segona reunió online, dimecres 8 de juny a les 18h.

Confirma assistència

A més, enguany realitzarem 3 sessions informatives sobre l’edició Park(ing)Day 2020, la segona reunió serà el 8 de juny a les 18h, i la farem online. Recordeu confirmar assistència a aquest link per obtindre l’enllaç de la reunió. I si vols rebre la informació de les reunions, omple el següent formulari.

Suma’t al moviment #parkingday
Descarrega’t les instruccions aquí

Compartir: