Jornada “De Muntanya a Mar” a les platges de Barcelona

Icona data

dissabte 18 novembre 2023

09:00h fins 14:00h

Icona lloc

Barcelona

Barcelona


Kilian Jornet Foundation

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Participa en una jornada de recollida de residus i tallers de prevenció i sensibilització amb diferents entitats que actuen a les platges de Barcelona,

Ens veiem el pròxim 18 de novembre a Barcelona!
Estem emocionats d’anunciar la Jornada “De Muntanya a Mar – El camí cap a un medi ambient sa”, organitzada per la  Kilian Jornet Foundation .

Apunta’t a aquesta jornada que s’estendrà de 9 a 14 hores a la ciutat de Barcelona.

Aquest esdeveniment marca l’inici de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

El nostre objectiu principal és conscienciar la comunitat sobre els impactes negatius que els residus tenen en el medi ambient. A més de la recollida i caracterització de residus, ens centrarem en la sensibilització sobre la seva reducció i la promoció d’alternatives sostenibles.

Fes una ullada al calendari d’activitats i suma’t a una de les recollides a muntanya, ciutat o mar. A les 12h i fins les 14h, us esperem a tots i totes a l’equipament municipal del Centre de la Platja, on podreu gaudir de diversos tallers i documentals sobre l’impacte dels residus al medi. Inscriu-te ja i suma’t al canvi per un medi ambient sa.

 

La ciutat de Barcelona s’ha seleccionat com a l’escenari ideal per a aquesta jornada, ja que ofereix una plataforma comunicativa potent i la seva orografia permet entendre de manera visual l’impacte dels residus a través dels tres entorns: muntanya, ciutat i mar. Es convida el públic en general i totes les entitats ambientals i d’altres àrees d’impacte social a unir-se a aquest esdeveniment. Aquesta jornada serà una oportunitat única per comprendre el dany que la contaminació per residus causa a la natura i a nosaltres mateixos, així com per proposar solucions efectives. L’assistència i suport dels equips de neteja de l’Ajuntament de Barcelona ens permetrà conèixer-los millor i comprendre la importància de la seva tasca.

La dinàmica de la campanya es desenvoluparà segons els següents horaris i ubicacions:

Muntanya – Parc Natural de Collserola
De 9:00 a 11:00 hores: Recollida de residus i caracterització organitzada per la Fundació Kilian Jornet i Enforma Inspira. Paral·lelament, el servei ambiental municipal del Castell de Torre Baró (Districte de Nou Barris) durà a terme una altra recollida de residus i la seva caracterització, juntament amb Casa de l’Aigua i el Consorci del mateix parc.

Ciutat
De 10:00 a 12:00 hores: L’acció de recollida de residus en la ciutat serà organitzada per les entitats WWF i No más colillas. Aquesta recollida se situarà en el Passeig Lluís Companys, on es baixarà caminant fins al Parc de la Ciutadella. Durant aquesta tasca, hi haurà col·laboració activa amb el Servei de Neteja de l’Ajuntament de Barcelona i la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB).

Mar
De 10:00 a 12:00 hores: Les organitzacions Ocean 52, Good Karma Projects, Plastic Oceans Europe, Surfrider Foundation Espanya, Associació PlasticFreeWave, Anè·lides serveis ambientals marins i Plastic Attack, coordinaran la recollida de residus i la seva caracterització a diverses ubicacions a les platges de Sant Sebastià, Barceloneta i Somorrostro. A les platges, es treballarà acompanyats del Servei de Neteja de l’Ajuntament de Barcelona i la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB) per realitzar la caracterització i la separació dels residus.

Tallers de sensibilització ambiental
De 12:00 a 14:00 hores: Després de les activitats de recollida de residus, es convidarà els participants, i a tota la ciutadania, a dirigir-se a l’equipament municipal del Centre de la Platja. Allà, es duran a terme diversos tallers que permetran a les persones comprendre l’impacte dels residus i els envasos en l’entorn natural, i reflexionar sobre els nostres estils de vida. Els tallers busquen crear aquesta conscienciació de l’impacte dels residus al medi i com podem optar per alternatives més sostenibles. Aquests els protagonitzaran les entitats; Surfrider Foundation Espanya, l’Institut de Ciències del Mar, CRAM, Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona, Formació i Treball, entre d’altres.

La Fundació Kilian Jornet convida tots els ciutadans i les entitats interessades a unir-se a aquesta jornada per contribuir a la construcció d’un medi ambient més saludable i sostenible.

Inscripcions en aquest enllaç

 

Compartir: