salvem turó enric 4

Jornada de manteniment de les falles geològiques del turó de l’Enric

Icona data

diumenge 29 setembre 2019

10:00h fins 13:00h

Icona lloc

Turó de l'Enric

Badalona


Salvem el Turo de l'Enric i el Torrent de la Font

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Jornada de manteniment de les falles geològiques del turó de l'Enric

Aquest diumenge 29 de setembre, a les 10 h, matí de manteniment de les falles geològiques del turó de l’Enric! També coneixerem la importància geològica del Turó. Ah! Porteu guants i alguna eina si en teniu a casa!

 

«Salvem el turó de l’Enric i el torrent de la Font» som un col·lectiu que treballa per protegir el turó de l’Enric de l’especulació urbanística i per dignificar el torrent de la Font; espai que es troba actualment en un greu estat de degradació i abandonament. Aquests dos espais conformen un corredor biològic de gran valor mediambiental i social.

«Salvem el turó de l’Enric i el torrent de la Font» som el mateix col·lectiu que «Salvem el turó de l’Enric» però anem més enllà. Expandim el reclam amb la inclusió del torrent de la Font ja que aquests dos espais formen part d’una unitat.

«Salvem el turó de l’Enric» va ser un col·lectiu format el maig de 2016. Va sorgir per aturar el projecte de construcció d’un Mercadona en aquest espai natural situat al barri de Morera. Conjuntament amb la plataforma del «No al Mercadona», l’Associació de Veïns de Bufalà, l’Associació de Comerciants de Bufalà i la Federació de Comerciants de Badalona vam aconseguir que no es portés a Ple la modificació del Pla General Metropolità de 1976, la qual feia possible el projecte, per a una aprovació inicial.

El 6 de novembre del 2016, en una reunió extraordinària, decidim incloure el reclam de la dignificació del torrent de la Font. El turó de l’Enric i el torrent de la Font són dos espais que formen part d’un corredor natural i han de ser tractats i protegits com una unitat, des del punt de vista biològic, històric i social. Per tal de fer honor a la raó social i ambiental hem unificat els reclams: Salvem el turó de l’Enric! Salvem el torrent de la Font!
Entre les nombroses activitats reivindicatives que ha promogut el nostre col·lectiu, cal destacar les campanyes de neteja, de reforestació, d’instal·lació de plafons informatius de la singularitat geològica, botànica i faunística i de bancs, de jornades científiques d’anellament d’ocells, de nit de papallones i de Bioblitz, de passejades geològiques i poètiques, de festes infantils com el Tió i l’enterrament de la sardina, de vermuts populars, de concerts entre d’altres activitats.
El gener de 2018, amb l’excusa de la realització d’unes cates geològiques, una excavadora va arrasar amb una part de gran valor ambiental del Turó. Aquest fet va destapar la intenció que té l’empresa de serveis funeraris Mémora d’ubicar un tanatori en uns terrenys del turó de l’Enric. La noticia va provocar la indignació dels veïns i veïnes tant de Bufalà com de Morera i va desencadenar en la creació d’una nova plataforma ciutadana en defensa del turó i en contra de la construcció d’un tanatori. Aquesta plataforma, que porta el nom de «Parc sí, tanatori no», engloba diferents col·lectius i associacions, entre les que ens incloem.
Actualment el nostre col·lectiu treballa perquè el turó de l’Enric esdevingui una zona verda i es protegeixi de qualsevol edificació.
Vols formar part del nostre col·lectiu? Vols ajudar-nos? Pots posar-te en contacte amb nosaltres a través del nostre correu electrònic: salvemturodelenric@gmail.com o mitjançant les nostres xarxes socials (Facebook i Twitter).

Compartir: