Jornada de Restauració del Bosc de ribera del Riu Foix

Icona data

diumenge 5 febrer 2023

10:00h fins 13:30h

Icona lloc

Gual de Les Bassetes, riu Foix

Cubelles


ARBA Litoral

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Plantació d'espècies autòctones a la riba meridional del riu Foix, a l'alçada del Gual de Les Bassetes.

Aquest 2023 inaugurem un nou projecte molt important:  mitjançant un conveni de custodia amb l’Agencia Catalana de l’Aigua volem aconseguir fer realitat El Corredor Ecològic del Foix.

Aquest projecte té com a objectiu principal afavorir la connexió ecològica entre els espais naturals marins i els de les serralades a travès d’una plana fèrtil urbanitzada i conreada. Consistirà en activitats de ciència ciutadana per una banda, i en actuacions de restauració ambiental d’aquells hàbitats propis del medi fluvial que; malauradament; s’han degradat.

En aquesta jornada utilitzarem la nostra tècnica; d’eficacia ja provada i consistent a imitar la successió ecològica de bardissa a bosc caducifoli mitjançant la plantació d’arbres en passadissos previament retallats als esbarzers; de la Plantació en Laberint per ampliar l’hàbitat de Roureda Litoral Catalana (Quercetum ilicis cerrioidae) existent al llarg d’un tram de ribera annex al darrer nucli reproductor del municipi de Cubelles: La Roureda de les Bassetes.

El punt de trobada és al Centre Social de Mas Trader, Cubelles, a les 10.00h el diumenge 5 de febrer.

Podeu confirmar assistència enviant un mail a arbasistemalitoral@gmail.com o bé un watshap a Uri, 649070273

Observacions

Recomanem portar roba gruixuda i calçat resistent, ja que treballarem dins un passadís previament retallat a un esbarzer.

El talús on treballarem presenta un fort desnivell, per tant no recomanem la participació de persones amb movilitat reduïda o de menors de 10 anys.

Compartir: