Jornada de valoració d’impacte ecològic a l’obaga del Ricreu.

Icona data

diumenge 12 desembre

09:00h fins 13:00h

Icona lloc

Obaga del Ricreu. (Punt de trobada terreny municipal de les Bassetes)

Cubelles


ARBA Litoral

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

9.00h: Trobada al terreny municipal de les Bassetes. 10.00h: Valoració d'impacte ambiental. - Recerca, anàlisi i rescat de plantes autòctones afectades: plançons d'alzines o roures esclafats sota la fusta tallada, soques de cireres de pastor sabines o càdecs talats impunement. - Dendrocología: anàlisi de longevitat i cicle vital d'un arbre tallat mitjançant l'observació de les anelles de creixement. - Gestió del cicle de carboni: Retirada i transport de fusta cap a punts de descomposició per fomentar producció de sòl fèrtil al terreny municipal de les Bassetes. 13.00h: Debat sobre gestió forestal sostenible.

L’ajuntament de Cubelles i l’empresa Tahle han protagonitzat una actuació, suposadament contra els incendis, que ha causat immens dany a l’ecosistema d’aquesta muntanya.
Us convoquem aquest cop no per restaurar el medi ambient plantant arbres autòctons. No…
Aquest cop la nostra pensosa obligació es començar a valorar quins son exactament els perjudicis que s’ha causat al medi ambient amb aquesta tala.
Activitats:
9.00h: Trobada al terreny municipal de les Bassetes.
10.00h: Valoració d’impacte ambiental.
– Recerca, anàlisi i rescat de plantes autòctones afectades: plançons d’alzines o roures esclafats sota la fusta tallada, soques de cireres de pastor sabines o càdecs talats impunement.
– Dendrocología: anàlisi de longevitat i cicle vital d’un arbre tallat mitjançant l’observació de les anelles de creixement.
– Gestió del cicle de carboni: Retirada i transport de fusta cap a punts de descomposició per fomentar producció de sòl fèrtil al terreny municipal de les Bassetes.
13.00h: Debat sobre gestió forestal sostenible.
Davant aquesta pèrdua irreparable de patrimoni natural; d’aquest greu atemptat ambiental; demanem la col·laboració voluntaria de ciutadans i entitats.

Observacions

Recomanem portar guants i botes, la muntanya és plena de pins tallats plens de resina.

Compartir: