Manifestació en defensa del Parc Joan Miró

Icona data

dimecres 29 març 2023

18:00h fins 19:00h

Icona lloc

Parc Joan Miró

Barcelona


Eixample Respira

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Vine a defensar l'únic gran parc de l'Eixample. Més de 30 entitats convoquem una manifestació en defensa del Parc de Joan Miró

Ens manifestarem contra la retirada de 178 arbres del Parc Joan Miró!

Hi ha alternatives i defensarem l’Arbreda!

#SalvemParcMiró

Sortim a les 18 hores del Parc

Més informació en aquesta notícia a Beteve  i en aquesta entrevista

Llegeix i signa el Manifest

Manifest en defensa del Parc de Joan Miró: Salvem l’Arbreda!

En el context de l’emergència climàtica que estem vivint, és imprescindible prioritzar la protecció i la creació de zones verdes a les ciutats. El verd és un element fonamental per combatre els efectes del canvi climàtic, per millorar la qualitat de l’aire, per afavorir la biodiversitat urbana i per proporcionar als ciutadans i ciutadanes de totes les edats espais de joc, salut, refugi i benestar.

En aquest sentit, ens adrecem al Departament de Territori de la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona per expressar el nostre rebuig a la decisió de convertir el Parc de Joan Miró en el centre d’obres de la L8 dels Ferrocarrils de la Generalitat. Creiem que les dues administracions han treballat amb total opacitat i els instem a tenir en compte les demandes del veïnat.

Aquest parc és una zona verda de gran valor per als veïns i veïnes de l’Eixample i de la ciutat, en una de les zones de Barcelona més contaminada i amb menys espai verd per habitant.

El projecte actual implica inutilitzar una tercera part del parc durant 5 anys i treure més de 170 arbres, amb un impacte negatiu en la qualitat de vida del veïnat i estudiants que l’utilitzen per passejar, esbargir-se, fer esport o descansar. Tanmateix, compromet l’ús de la resta del parc així com la Biblioteca, ja que augmentarà la contaminació acústica i la pols en suspensió.

A l’entorn de Plaça d’Espanya hi ha altres espais públics i grans zones d’asfalt i formigó que podrien ser utilitzades per a aquesta finalitat sense carregar-se una arbreda que té més de 40 anys i que és el pulmó verd dels barris propers.

És per tot això que les entitats sotasignants instem a la Generalitat i l’Ajuntament a emplaçar el centre d’obres en un altre lloc fora del parc:

demanem a la Generalitat que reconsideri la seva decisió i prioritzi la protecció del territori i dels espais verds a les ciutats
demanem a l’Ajuntament que faciliti altres espais al voltant de la Plaça d’Espanya per a ser utilitzats com a base logística
En una època en la qual l’emergència climàtica és una de les grans amenaces que cal combatre, per al veïnat és inacceptable que les administracions destrueixin un parc públic que proporciona refugi, benestar i salut.

Salvem l’arbreda! Defensem el Parc de Joan Miró!

Esquerra de l’Eixample, 2 de març de 2023.

Com donar suport?
Adhereix la teva entitat al manifest, envia un correu a: coordinacio@camiamic.cat

Afegeix-te als canals de difusió:

Enllaç Canal de Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/B8LM5NzrCN8B7neQNWe4np 
Enllaç Canal Telegram: https://t.me/SalvemJoanMiro

 

Compartir: