platja de can comes

Matinal de neteja a la platja de Can Comas

Icona data

diumenge 17 març

10:00h fins 13:30h

Icona lloc

CÀMPING LA LAGUNA DE CASTELLÓ D’EMPÚRIES

Castelló d'Empúries


IAEDEN - Salvem l'Empordà

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

El Parc Natural dels Aiguamolls fa una crida general a ser més curosos amb els nostres rius i ens convida el diumenge 17 de març a un Matinal de Neteja de la Gola de La Muga.

Benvolguts ciutadans de la conca de la Muga !!
Amb aquesta denominació ens adrecem a més de la meitat de la comarca de l’Alt Empordà.
T’informem que una colla de “mals veïns” està maltractant el nostre entorn natural comú.

Com ho sabem ? Què ha passat ? Què hi podem fer ?

Com ho sabem? Constatem que a la platja de la zona més valuosa del Parc dels
Aiguamolls hi estan descansant, mig ensorrades, milers i milers de deixalles. Plàstics de tot tipus, ampolles, llaunes de begudes de refrescants, de cerveses, manyocs de cordes, containers de plàstic, neveres plenes de materials aïllants, rodes, … una tristor de brutícia d’origen artificial que tardarà molt temps a desintegrar-se.
No pot ser que tinguem la millor platja natural de la comarca plena de residus artificials. Ara vindran tramuntanades i cobriran alguns restes i en deixaran aflorar d’altres. Aviat tancarem l’accés a aquesta platja (1 d’abril al 1 de juliol) ja que és l’ambient de cria de diferents espècies d’aus protegides, entre altres el Corriol camanegre, ocell de l’any 2019. Sinó hi fem res en arribar l’estiu els turistes i veïns conscients i trobarem la platja “verge” feta un fàstic.

Què ha passat ? Aquests elements residuals no els ha dut l’atzar, han esta llençats per “mals veïns” a la conca de la Muga: Aigües amunt a la timba del Manol a Avinyonet, als marges amagats de Vilafant o al passadís del Far, vores i marges de Vilasacra, Vilanova, al passadís de Cabanes, al Llobregat d’Empordà, … i a tants i tants punts al llarg d’aquests arteries de vida de la nostra comarca. Deixalles llançades, abocades als nostres rius i rieres que en els episodis de grans pluges i crescudes fa que tot això baixí
i arribi dins la badia de Roses, que finalment amb la força dels temporals de llevant són tornades a terra, en aquest cas a les platges de la zona més preuada dels Aiguamolls.

Que podem fer? Convoquem als empordanesos, de fet o d’adopció, a una matinal de neteja a la platja de Can Comas pel diumenge 17 de març.
Ho fem en aquestes dates, abans comenci l’època de cria. Serà entre la Muga i el Fluvià, la zona que pels seus alts valors naturals i identitaris de la comarca, fa prop de quaranta anys va provocar una de les majors mobilitzacions per la preservació del territori, defensant les nostres arrels, ara tornem a demanar la vostra ajuda per mantenir-la amb la qualitat que es mereix.
També serà un signe més, d’un país acollidor i endreçat on el turista conscient hi trobi bo de
tornar.

Més informació

DIUMENGE 17 DE MARÇ: A LES 10:00
AL CÀMPING LA LAGUNA DE CASTELLÓ D’EMPÚRIES
DUR: Guants, barret o gorra pel Sol, got i calçat còmode. Hi haurà aigua, pa i xocolata per qui
en vulgui.

———– PER TAL DE COORDINAR-SE, MILLOR TRUCAR al 972 45 42 22———-

Observacions

Organitza el Parcs Natural dels Aigüamolls de l'Empordà

Compartir: