Mostra “El gat fer, el felí dels nostres boscos” a l’Albera

Icona data

dimecres 6 abril 00:00h - divendres 22 abril 00:00h

Icona lloc

Sala Exposicions del Paratge Natural de l'Albera

Espolla


Grup Felis ICHN

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

 Exposició sobre el gat fer a la seu del Paratge Natural de l’Albera a Espolla (Alt Empordà).

El Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya (FELIS-ICHN), amb l’objectiu d’apropar la fauna local a la societat, ha creat un projecte educatiu al voltant d’un dels carnívors més desconeguts del país: el gat fer o gat salvatge. Entre altres activitats, ofereix una exposició itinerant que explica les característiques d’aquesta espècie escassa i amenaçada.

La semblança del gat fer amb el gat domèstic és un dels temes en què aprofundeix l’exposició tenint en compte que una de les amenaces del gat fer és l’encreuament reproductiu entre els dos. Un altre factor de la regressió de les poblacions de gat fer és l’expansió dels boscos a Catalunya i la conseqüent pèrdua de paisatges en mosaic, la combinació de boscos i espais oberts, que són l’hàbitat preferit del gat fer. Actualment, i a falta de més estudis, els seguiments que practica el grup FELIS apunten cap a una tendència negativa de les poblacions de gat fer. El Paratge de l’Albera també col·labora en els estudis del grup FELIS amb un seguiment de foto-trampeig que ja ha mostrat la presència de l’espècie a l’Albera.

L’exposició itinerant descriu l’espècie, la seva biologia i la importància de conservar-la i, a més, el grup FELIS ofereix activitats didàctiques paral·leles. A l’Albera, l’alumnat de les escoles de la ZER Requesens (les escoles d’Espolla, Sant Climent Sescebes, Capmany i Darnius) es convidarà a visitar l’exposició i a un taller educatiu que s’oferirà a les escoles. Entre altres activitats, la mainada aprendrà a identificar el gat fer i també a reconèixer els rastres d’altres animals salvatges que podran trobar al voltant de les seves escoles.

L’exposició es pot visitar a la sala d’exposicions de la seu del Paratge Natural de l’Albera fins el 22 d’abril.

Compartir: