Neteja de regs i creació de refugis per l’herpetofauna

Icona data

dissabte 9 març 2019

10:00h fins 13:00h

Icona lloc

Can Moragues

Riudarenes


Fundació Emys

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Neteja de regs i creació de refugis per amfibis i rèptils a Riudarenes, a la comarca de La Selva.

Des de Fundació Emys i Limnos,  dins els projecte de “Foment de l’educació i conscienciació ambiental en favor de la preservació de les zones humides amb tortuga d’estany a Catalunya”, subvencionat per el Departament de Territori i Sostenibiltat, volem dur a terme diferents accions de voluntariat amb l’objectiu d’implicar a la ciutadania en el coneixement i conservació d’aquests hàbitats, i la natura en general, a partir del treball voluntari. Per una banda, per ampliar la base  de voluntaris en el sector ambiental i a les nostres entitats i per l’altra, per generar vincle amb la natura.

Aquesta és la primera acció que es desenvolupa i consistirà en:

10:00 Benvinguda, breu presentació  de la Fundació Emys (origen, objectius i àmbit de treball)
10:15 Xerrada tècnico-divulgativa sobre la tortuga d’estany (estat actual (incloent evolució i distribució), amenaces, reptes i actuacions (passades, presents i futures). Breu explicació de les malalties emergents, la seva importància i com evitar la seva propagació.
10:45 Refrigeri previ a les tasques de voluntariat
11:15 Explicació de les tasques que es duran a terme durant la jornada i la seva finalitat.
11:30 Desenvolupament de les tasques: neteja de recs moliners i construcció de refugis (agrupacions o murs de roques per una banda i en superfícies de sòl cobertes per lones de plàstic per l’altra) per l’herpetofauna
13:15  Cloenda de l’activitat
Activitat per a tots els públics.

Us podeu inscriure  la jornada per tenir una previsió dels assistents omplint el següent formulari. Si voleu venir un grup poseu-vos en contacte directament per telèfon o correu electrònic.

Per més informació podeu contactar amb nosaltres al 972 16 49 57 o a mcasalprim@fundacioemys.org

Compartir: