nou periode

Participa a la campanya fotogràfica per una menstruació lliure de residus

Icona data

dissabte 5 desembre 06:00h - dijous 31 desembre 23:00h

Icona lloc

online


Fundació Rezero

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Participa a la campanya de fotografies a les xarxe social per exigir productes menstruals lliures de residus i de tòxics.

A Rezero hem realitzat un estudi pioner a nivell europeu on per primera vegada s’analitzen aquests impactes alhora que es proposen alternatives per prevenir o reduir els residus   generats pels productes menstruals d’un sol ús.

Amb la campanya NOU PERÍODE volem reivindicar-nos a les xarxes?? Exigim accés a productes menstruals SEGURS (lliures de tòxics), JUSTOS (lliures d’impostos) i CIRCULARS (reutilitzables).

La teva participació pot servir d’exemple per moltes altres! T’animes?

  • Fest-te una foto amb els teus productes menstruals reutilitzables.
  •  Comparteix-la a les teves xarxes amb el hashtag #nouperíode i etiqueta @rezerocat
  •  Convida els teus contactes per no trencar la cadena!

POSEM-LI CARA I TRENQUEM EL TABÚ DE LA MENSTRUACIÓ ??
#residuzero #zerowaste

 

Els productes menstruals d’un sol ús generen una gran quantitat de residus que acaben en incineradors i abocadors o abandonats al medi ambient. De fet, els tampons i les compreses es troben entre el top 10 de plàstics d’un sol ús recollits en platges i superfícies marines.

S’ha calculat que a Catalunya l’any 2019 i a Balears el 2018, es van generar més de 9.000t i 1.500t de residus respectivament, equivalents a 750 i 130 milions de productes menstruals d’un sol ús. I que per cada persona menstruant, al llarg de la seva vida fèrtil, es generen aproximadament 180 kg de residus de tampons i compreses.

A més aquests productes també contenen plàstics, el 90% d’una compresa i el 6% d’un tampó és plàstic, i substàncies potencialment tòxiques per a la salut de les persones. Diversos estudis revelen la presència en tampons i compreses de substàncies carcinògenes, disruptors endocrins i substàncies tòxiques pel sistema reproductiu, entre d’altres.

Per això des de Rezero hem impulsat la campanya Nou Període, per posar sobre la taula els impactes ambientals, econòmics, socials i en la salut dels productes menstruals d’un sol ús i visibilitzar les alternatives existents per viure una menstruació Residu Zero.

Amb aquesta campanya Rezero pretén trencar el tabú de la menstruació que existeix encara avui en dia en la nostra societat, normalitzant aquest fenomen que viu la meitat de la població durant 2.400 dies de la seva vida de mitjana.

I ho fem a través de la informació com a eina d’empoderament per a les persones menstruants. En aquesta web podràs trobar un seguit de recursos descarregables sobre els productes menstruals, el directori d’adreces on els pots trobar i altres recursos d’educació menstrual.

L’educació menstrual és una eina clau per canviar la manera com es percep i es viu la menstruació socialment. Per això, també oferim recursos educatius per treballar la menstruació i els productes menstruals des de l’aula. Tant per centres d’educació formal com en espais d’educació no formal, i des de les primeres edats en contacte amb la menstruació (cicle superior de primària), fins a les universitats.

Aquesta campanya compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i la Conselleria de Medi Ambient i Territori de les Illes Balears.

Compartir: