Plantada Popular a l’Areny del Molí

Icona data

diumenge 30 gener

10:00h fins 12:00h

Icona lloc

Resclosa de l'Areny del Molí

Olesa de Montserrat


Capreolus Grup de Recerca i Natura d'Olesa de Montserrat

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

El proper diumenge 30 de gener el grup Capreolus, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, l’ADF d’Olesa de Montserrat i l’Associació ANDA d’Abrera, realitzarà una plantada popular oberta a la ciutadania a la vora del riu Llobregat. L’acció s'emmarca dins del projecte “Fot-li canya a la canya!”.

La canya (Arundo donax) és una espècie exòtica invasora molt competitiva, perjudicial pel nostre ecosistema i de difícil eliminació. Impedeix el desenvolupament de la vegetació autòctona lligada a l’ecosistema fluvial i provoca una disminució important de la biodiversitat.

El projecte “Fot-li canya a la canya!” pretén afavorir la restauració del bosc de ribera al pas del Llobregat per Olesa de Montserrat. Després d’una primera fase del projecte iniciada l’any 2020 en què el grup Capreolus (secció del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà) va intentar impedir el rebrot de la canya fent una sèrie de trepitjades populars a l’Areny del Molí, ara s’inicia la segona fase.

Aquest any es comencen les actuacions que han de permetre restaurar el bosc de ribera de l’Areny del Molí. Un cop desbrossada una amplia zona de dens canyar, s’ha estès una nova capa de terra superficial i es realitzarà la plantada d’una trentena d’àlbers (Populus alba) de mida mitjana. Aquests arbres de creixement ràpid i propis del bosc de ribera formaran una coberta arbòria que hauria d’evitar que la canya torni a ocupar la zona.

Aquest projecte promogut per Capreolus es podrà realitzar gràcies a l’acondicionament previ de l’espai per part del departament de Medi Ambient de l’ajuntament d’Olesa de Montserrat, la donació dels arbres per part de l’Associació Naturalista d’Abrera (ANDA) i la predisposició de l’ADF a realitzar els regs de manteniment de la plantació.

La plantada està oberta a la participació ciutadana. A les 10h es sortirà des de davant del cementiri vell (C/ Oblicua) i s’anirà pel camí del riu fins a la zona de la repoblació, a la resclosa de l’Areny del Molí.

Cal portar aigua, roba i calçat adequat i, si se’n disposa, guants de jardineria i eines per plantar (aixades o pales). Recordeu que, com a qualsevol activitat col·lectiva, també és necessari portar mascareta i mantenir la distància entre els participants.

Dades de contacte:

grupcapreolus@gmail.com
Twitter: @capreolus_grnom
IG: @capreolus_grnom
Facebook: @CapreolusGRNOM
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCEA1MRCuOGj5T-xVFJ06cnQ/videos

Compartir: