Plantem ametllers als horts de Món San Benet

Icona data

diumenge 17 febrer 2019

10:30h fins 14:30h

Icona lloc

Món San Benet

Sant Fruitós de Bages


Fundació Catalunya La Pedrera

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Jornada de voluntariat ambiental dedicada a la conservació de la biodiversitat lligada als espais agrícoles

A la Mediterrània, els espais agrícoles tradicionals acullen una gran biodiversitat i des de la Fundació treballem per mantenir-los per les generacions futures. De fet, dins de la xarxa d’espais naturals en els que treballem, sovint trobem espais agrícoles que conviuen amb paratges d’alt valor natural. Com a dada interessant a nivell europeu, dins la Xarxa Natura 2000 el 38% de la superfície són terrenys de cultiu.

És amb aquesta voluntat de contribuir a conservar la biodiversitat lligada als espais agrícoles que la Fundació desenvolupa projectes a diferents indrets de Catalunya. Enguany, n’engeguem un a l’entorn fluvial de Mon Sant Benet, a l’Hort de la Cuina. L’objectiu és preservar i divulgar les varietats locals i tradicionals, aquelles que s’havien plantat en temps passat i que corren el risc de desaparèixer.

És en aquest context que us proposem una jornada de voluntariat per plantar ametllers, una espècie que està molt present en els paisatges de secà de Catalunya i coralets (Verberis vulgaris), una planta silvestre comestible. Alhora ens agradarà donar-vos a conèixer aquest bonic entorn a tocar del mil·lenari Monestir de Sant Benet.

El programa previst és el següent:

10:30h Trobada a la Recepció de Món Sant Benet? (Sant Fruitós de Bages)

10:30h-11:00h Benvinguda i explicació de l’entorn i de l’activitat

11:00h-11:30h Recorregut a peu  fins a la zona de treball.

11:30-14:00h Desenvolupament de l’activitat.

14:30h Dinar ofert per la Fundació Catalunya La Pedrera

Places limitades

Aquest any celebrarem que fa 5 anys que vam engegar el programa “Voluntariat x la natura”, que ens ha permès assolir resultats concrets de conservació comptant amb la vostra participació, dedicació, motivació i coneixements, i alhora apropar els espais naturals i la nostra feina a tots vosaltres! Moltes gràcies per ser-hi

Observacions

Places limitades.

Contacteu amb

Compartir: