Plantació del Bosc de la Memòria

Icona data

dissabte 22 gener 09:00h - dissabte 29 gener 13:00h

Icona lloc

Terreny municipal darrere del Cementiri

Vilanova i la Geltrú


ARBA Litoral

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Plantem arbres i espècies arbustives complementaries a l’espai del Bosc de la Memòria de la Deportació, amb l’Associació Buchenwald, Arba Litoral, Garraf Coopera l’Associació de Veïns del Tacó

Aquest mes de gener comença la plantada dels arbres i espècies arbustives complementaries a l’espai del Bosc de la Memòria de la Deportació.

L’Associació Buchenwald, Arba Litoral, Garraf Coopera l’Associació de Veïns del Tacó que impulsen el projecte, amb el suport de l’ Ajuntament de Vilanova i la Geltrú fan una crida a totes les persones que vulguin a participar-hi. Especialment voluntaris de les entitats, joves estudiants dels centres educatius del projecte Buchenwald i sobre tot els i les familiars dels deportats de la comarca.
Recordem que el Projecte de Bosc de la Memòria, es un projecte de memòria històrica i democràtica, que vol retre homenatge als 35 deportats del Garraf als camps nazis, a aquestes persones lluitadores i resistents antifeixistes, que van lluitar contra el franquisme i contra el nazisme, i que ara tindran en aquest espai, un lloc de record amb la plantació d’un arbre per cadascun, i amb la referencia a la seva biografia.

La plantació es farà progressivament els dissabtes 15, 22 i 29 de gener a partir de les 9 del matí, a l’espai de darrera del cementiri, entre l’Avinguda dels Països Catalans i la Rambla de Sant Jordi.
El Bosc de la Memòria, que compta amb el suport de la resta d’ajuntaments i del Consell Comarcal, forma part dels actes de la setmana Memòria Històrica de l’Ajuntament de Vilanova i dels actes commemoratius del Dia Internacional de l’Holocaust, que clouran amb l’emotiu acte el dissabte 29 de gener a les 7 de la tarda a la Plaça de la Peixateria

Vilanova i la Geltrú 10 de gener de 2022

 

ACTIVITAT:

Plantació de 35 arbres (roure, freixe i alzina) en memòria dels 35 cubellencs, vilanovins, sitgetans, ribetans, canyellencs i olivellencs víctimes dels camps de concentració nazis durant la 2a Guerra Mundial.

Plantació d’arç blanc, llentiscle, noguerola i marfull per aportar biodiversitat al futur Bosc de la Memòria.

L’activitat és gratuïta i lliure, demanem però, puntualitat.

Agraïm confirmació d’assistencia al mail o trucant  a :Uri 684 150 125

DATA: Dissabtes 15, 22 i 29 de gener

HORA: 9.00h a 13h

Observacions

MATERIAL: Si teniu aixada o pic, porteu-ne.

PUNTUALITAT: Al principi del matí s'organitzaràn grups i s'explicarà el disseny del bosc.

Compartir: