phenoclim-1030x400

Presentació del projecte Phenoclim de ciència ciutadana: pel seguiment de l’impacte del canvi climàtic a la fauna i la flora de les muntanyes

Icona data

dijous 16 desembre 2021

18:00h fins 19:00h


Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA)

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Presentació del projecte de ciència ciutadana sobre el canvi climàtic a la muntanya Phenoclim.

El projecte Phénoclim és un programa científic i pedagògic de ciència ciutadana que convida el públic a obtenir dades per contribuir a valorar l’impacte del canvi climàtic a la fauna i la flora de les muntanyes. Aquest programa que va iniciar el 2014 als Alps per iniciativa de CREA Mont-Blanc (Centre de Recherches sur les Écosystèmes d’Altitude), es basa en dues disciplines científiques: la FENologia i la CLIMatologia per evidenciar els ritmes de la natura. Les dades recopilades a les diferents serralades de muntanya permeten als investigadors comprendre millor el funcionament dels ecosistemes a cada estació de l’any, per així poder estudiar els efectes de les variacions del clima al medi ambient.

Us convidem a conèixer aquest projecte a través d’una sessió en línia el dijous 16 de desembre de 2021. Us podeu inscriure emplenant aquest FORMULARI, i us enviarem l’enllaç el dia abans de la sessió. La formació consistirà en explicar el projecte i com a col·laborar-hi. Com persones preocupades pel canvi climàtic, com educadors ambientals, i les nostres entitats.

Per més informació podeu escriure a educacio@gisfera.com, o a la secretaria tècnica a scea@scea.cat

Compartir: