Quin missatge li envies al mar?

Icona data

dilluns 24 gener 00:00h - dijous 3 febrer 00:00h

Icona lloc

online


Submon

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Quin missatge a una ampolla li envies al mar?

Hi ha tantes coses que li hem de dir al mar: les gràcies, les disculpes, els bons propòsits,  els reptes que ens plantegem i les accions fermes ….

Tu quin missatge li envies al mar?

Com s’envia un missatge a una ampolla virtual?

Educamares i Submon t’expliquen com fer-ho  en aquesta campanya amb la que aprendre i connectar amb el mar, primer pas per poder-lo preservar.

Es tracta d’un esdeveniment participatiu a nivell nacional que té l’objectiu d’implicar a la societat per donar a conèixer la importància de l’oceà i el paper que juga en el nostre dia a dia, així com plantejar accions que contribueixin a millorar el seu estat ambiental. Tota la societat hi pot participar: centres educatius, empreses, entitats, agrupacions, administracions públiques, famílies, persones a títol individual… L’oceà ens concerneix a totes i tots!

Com funciona la campanya?

Aquesta campanya consistirà en recopilar una sèrie de missatges dirigits a l’oceà i a la societat per part de les persones participants. Aquests missatges poden: 1) donar a conèixer algun aspecte pel qual l’oceà és fonamental (visquem més a prop o lluny d’ell), amb la finalitat de canviar la percepció que tenim d’ell; 2) compartir alguna acció o activitat que hagueu realitzat i contribueixi a millorar el seu estat ambiental.

Per dur a terme la campanya s’han organitzat 10 rutes “d’ampolles virtuals” que contindran aquests missatges. Cada ruta implicarà a unes províncies i/o ciutats autònomes, recorrent en conjunt tot el territori espanyol. En cada una d’aquestes rutes s’hi aniran incorporant els diferents missatges, amb l’objectiu de promoure conjuntament un canvi en la relació entre la societat i l’oceà.

Podeu obtenir més informació sobre la campanya i veure alguns exemples de missatges d’inspiració a la següent pàgina web:

Com es pot participar?

La campanya començarà el proper dia 24 de gener i finalitzarà el dia 17 d’abril. Per poder participar en la campanya només cal:

1) Incorporar el vostre missatge en aquest formulari online, on també hi podeu penjar un vídeo o imatge explicant el missatge o ensenyant l’activitat o acció que hagueu realitzat;
2) Compartir el vostre missatge amb el vídeo o fotografia a les xarxes socials, utilitzant l’etiqueta #MensajeAlOcéano, etiquetant a més persones per tal d’aconseguir que més gent hi pugui participar. Idealment això s’hauria de fer al llarg dels 10 dies en els que es desenvoluparà la vostra ruta, però es podran seguir incorporant missatges i compartint-los fins el dia 17 d’abril.

Al finalitzar la campanya es recopilaran els missatges, fotografies i vídeos de totes les persones participants i es presentaran en un acte de tancament online. Totes les persones que hagin participat a la campanya rebran per correu electrònic una invitació per poder assistir a l’acte final.

¡Animeu-vos a participar, l’oceà s’ho mereix!

La campanya #MensajeAlOcéano forma part del projecte EDUCAMARES, que compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i del projecte LIFE IP INTEMARES.

Qualsevol dubte  contactar amb la Sara Fernández a sarafernandez@submon.org.

Compartir: