Recollida de residus a Barcelona

Icona data

dissabte 22 febrer 2020

10:00h fins 13:30h

Icona lloc

Plaça del Mar, Barcelona

Barcelona


Pure Clean Earth

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Reserva’t el 22 de febrer i vine a participar en la recollida de residus a les platges.

El temporal Glòria ens ha deixat la imatge de centenars de voluntaris recollint residus a les platges de totes les localitats costaneres de Catalunya.

Un mes després de les destrosses que va ocasionar a les platges de la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona i les entitats que formen part de la xarxa conviden a tot el veïnat a participar en la recollida de residus i conscienciar-los de com impacten en el canvi climàtic.

La recollida de residus pretén mostrar la necessitat del canvi de model de societat: el sistema actual ‘d’usar i llençar’ ja no serveix. Hem d’anar cap a una economia circular que promogui la millora de la reutilització i el reciclatge dels residus. En definitiva, avançar cap a la ciutat ‘Residu Zero’.

Sota la coordinació del Centre de la Platja, les entitats que hi participen són Proartso, Surfrider, Blue Salt School, Pure Clean Earth, El peix al plat, No más colillas, Plastic attack i WWF.

Desenvolupament de la recollida de residus:

Les entitats es divideixen en dos grups, i cada un començarà per un extrem oposat de la platja, de manera que al final, es trobaran ambdós en l’espigó del Gas on es farà la caracterització dels residus recollits.

Els punts de sortida son la Platja de Sant Sebastià i l’Espigó del Bogatell mentre que la caracterització dels residus tal com dèiem, es farà a l’Espigó del Gas.

Programa d’activitats:

09.45 h. Entrega de bosses i guants als participants en els dos punts de sortida.
10.00 h. Trobada amb les entitats i persones voluntàries.
10.30 h. Inici de la recollida de residus.
12.30 h. Arribada a l’Espigó del Gas.
13.00 h. Reflexió final i agraïments a tots els participants.
13.30 h. Final de l’acte i retirada dels residus per part dels serveis de neteja.
Amb aquesta recollida de residus es veu l’impacte que tenen en el canvi climàtic i com és reflecteix en les nostres platges: tots els residus recollits, si s’haguessin separat correctament, no haurien arribat a la platja, ni al mar.

Més informació

Compartir: