plogging

Recollida de residus a l’Anella Verda de Vic: taller i cursa de plogging

Icona data

diumenge 21 novembre 2021

10:00h fins 13:00h

Icona lloc

Anella Verda de Vic

Vic


Associació Cen

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Què passa amb els plàstics en la natura? Analitzem d'on venen i els riscos que comporten i sortim a recollir-ne amb una competició de plogging! T'hi esperem!

És una activitat que constarà de dues parts:

1a part. Taller “hiperparticipatiu” (1 hora)

Sensibilització sobre la problemàtica de la contaminació per plàstic. Primer explorarem què són els plàstics i per què són tan importants per mantenir la nostra qualitat de vida; després descobrim els riscos que comporten per la biodiversitat, els ecosistemes, el paisatge i la nostra salut. Tot seguit farem propostes per reduir aquests impactes negatius.

És un taller “hiperparticipatiu” perquè els continguts es co-creen entre tots els participants, de manera interactiva a través de jocs, maquetes, immersions al món microscòpic i reflexions col·lectives.

2a part. Competició de recollida de plàstics (2 hores)

Actuació de recollida de residus en un espai natural (tram de la Via verda de Vic). Els participants formaran equips i intentaran recollir el màxim de residus possible. Posteriorment se separaran les diferents fraccions per facilitar el reciclatge i adonar-nos de la quantitat de deixalles que hi ha al nostre entorn natural.

Al final, es pesaran tots els residus, s’entregaran medalles a tots els participants i un trofeu ecològic a l’equip guanyador.

Activitat organitzada pels Centres Civics de Vic i  conduïda per l’Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN).
Entitat sense ànim de lucre (ONG) de base científic amb la missió d’aconseguir que l’activitat humana sigui compatible amb la conservació de la natura. www.assoc-cen.org/blog/

Més informació sobre el projecte #plastiXnatura: https://assoc-cen.org/plastixnatura/

Compartir: