Arba aglans

Recollida i sembra d’aglans a Molins de Rei

Icona data

diumenge 14 novembre 2021

10:00h fins 13:00h

Icona lloc

Molins de Rei


ARBA Litoral

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Recollim i sembrem aglans promovent la succesió forestal del bosc mediterrani.

Jornada Bellotera amb ARBA Barcelona, a Molins de Rei.

Punt de trobada:  pàrquing del Castell Ciuró a les 10:00h.

 

Plantació en laberint
Basant-nos en la successió forestal de herbassar al bardissa, i d’allí a bosc caducifoli, hem desenvolupat aquest mètode.

Consisteix a retallar passadissos a la bardissa (comunitat subarbustiva densa dominada per Rubus ulmifolius, l’esbarzer) i plantar-hi petits roures criats en viver. L’esbarzer, retallada periòdicament en forma de tanca durant els primers anys, proporciona protecció, ombra, fullaraca i un microclima humit als arbres mentre són joves. Quan aquests creixen, la dominen fins desplaçar-la.

Aquest mètode economitza regs i treball en comparació amb la plantació tradicional a camp obert, la qual requereix grans esforços per protegir, regar i birbar. I a més no té en compte la successió forestal, pretenent crear arbredes en sòls molt degradats, ocupats temporalment per comunitats herbàcies, o pitjor, causant l’impacte de desbrossar arbustos en sòls a mig regenerar.

La plantació a Laberint respecta la mesura del possible l’estructura del sòl i la biodiversitat de la bardissa, habitat per moltes aus insectívores.

Amb aquest mètode podem convertir progressivament tanques de bardissa en tanques de roure (o de freixe i om) a molt baix cost, contribuint així a recuperar un paisatge en mosaic més sostenible que l’actual desert de monocultius.

Compartir: