Recuperem els prats de dall a l’Albera

Icona data

dissabte 18 setembre 2021

09:00h fins 13:00h

Icona lloc

Cantallops


IAEDEN - Salvem l'Empordà

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

El grup de Custòdia Agrària de la Iaeden seguim amb la protecció d’aquests singulars hàbitats tan rics en biodiversitat: ens ajudes?

Mentre els prats de dall del piemont de l’Albera reposen després de la sega del mes de juny, el grup de Custòdia Agrària seguim amb la protecció d’aquests singulars hàbitats tan rics en biodiversitat. Estem organitzant una matinal de voluntariat per al dia 18 de setembre que servirà per acabar la tasca de recuperació del Prat Llarg, al municipi de Cantallops. Els camps de dall necessiten ser objecte d’un determinat maneig agrari per a la seva conservació. En aquest cas, no n’hi havia prou amb això, perquè a causa de l’abandonament agrari del paratge, els freixes de les zones veïnes havien anat ocupant el seu espai. Els anys 2019 i 2020 s’hi van fer tasques de tala i dalls successius per recuperar-ne les característiques. Aquest 2021 s’ha tornat a dallar i es pretén millorar la seva composició florística mitjançant una ressembra aquest mes de setembre, coincidint amb aquesta jornada de descoberta i treball. Per poder ressembrar, hem obtingut prèviament grana d’altres prats. Esperem que això permeti reintroduir espècies característiques que havien desaparegut del lloc.

Què farem?

Durant la jornada, visitarem els prats donadors, el prat receptor, prepararem el terreny, garbellarem la grana i, si el temps ens acompanya, procedirem a la sembra manual. Cal venir ben calçat, amb barret o altres proteccions per a la radiació solar, aigua i, si se’n tenen, guants de treball. Durarà tot el matí. La trobada serà a les 9 a Cantallops i des d’allà anirem al punt de sortida d’un itinerari que es farà a peu. En una de les parades farem les tasques de ressembra. Preveiem haver acabat abans de la 1 del migdia.

Condicions

L’activitat serà gratuïta, amb places limitades i és imprescindible realitzar inscripció. Caldrà adaptar-se a les normatives Covid del moment (aforament, distància, mascareta, etc).

Si voleu participar-hi, contacteu-nos a agroterritori@iaeden.cat o bé per telèfon (972 670 531) a partir del 23 d’agost.

Organització i suport

Aquesta activitat l’organitza el grup de Custòdia Agrària de la IAEDEN-Salvem l’Empordà, amb el suport econòmic de la Diputació de Girona.

Compartir: