Fundació Miranda

Retirada de l’espècie invasora Seneci del cap de les pastures al Pla de l’Orri

Icona data

dissabte 27 novembre 2021

09:30h fins 13:00h

Icona lloc

Pla de l'Orri

Castell de l'Areny


Fundació Miranda

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Convoquem a tot el voluntariat de la Fundació, i a qui es vulgui sumar, a una jornada per retirar del Pla de L'Orri la planta invasora sud-africana seneci del Cap. Ja hem fet altres actuacions a l'estiu molt productives però és necessari fer accions de control i reforçament de l'acció mensualment.

El seneci del Cap és una planta originària d’Àfrica del sud i va ser introduïda de forma accidental a través de llana importada. La seva presència comporta problemes sobretot per a la ramaderia, ja que és una planta tòxica per al ramat. Tot i que normalment no se la mengen, si envaeix un prat els ramats ja no es poden alimentar i, per tant, la zona queda inservible.

A més els voluntaris que no coneguin la Finca Seu del Projecte al Pla de l Orri (PEIN Serra de Catllaràs, Alt Berguedà) tindran aquest dia una molt bona oportunitat.

La idea és que arribem ben d’hora al matí i passem tot el dia junts fins a la tarda. Cadascú ha de portar el seu pícnic.  Haurem d’organitzar grups per pujar totes juntes puntuals a les 9:30h, des del poble (Bar La Marieta – Sant Julia de Cerdanyola)  fins a la finca (mitja hora de pista forestal, ok per 4×4, no per cotxes alts) compartint els cotxes per sostenibilitat i per evitar pujar amb més vehicles dels necessaris, donat que anem a una Reserva de fauna salvatge i Reserva Natural Privada.

Ens agradaria molt que totes les voluntàries de la Fundació, sense excepció, participen en aquestes jornades, totes hem d’ajudar a fer aquesta feina tan important per la pastura i els èquids del Pla de L’Orri.
Necessitarem les confirmacions almenys 48 hores abans (2 dies) per poder organitzar tota la logística.

Gràcies i salutacions.
#voluntariatambiental #voluntariat #natura #especiesinvasores #especiesexotiques #fundaciomiranda #freehorsesfundation

Compartir: