llop_1

Seguiment del llop al Solsonès

Icona data

dimecres 11 novembre

Icona lloc

Solsonès

Solsona


Grup de Natura del Solsonès

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Vols col·laborar amb el Grup Natura Solsonès en el seguiment del llop al Solsonès? Envia un mail a gns@lacetans.org?

Des de ben petit penses que el llop és el dolent dels contes: la Caputxeta Vermella, els Tres porquets, el llop i les set cabretes, etc… i ja és hora de capgirar la situació. ?

Prou estereotips! I sort que hi ha una corrent de gent que defensa els contes alternatius !

Sí,
El llop és carnívor i depredador.?
El llop és territorial.?
El llop és una peça clau per l’ecosistema.?

Als Pirineus es va extingir a principis del S. XX. Actualment, hi ha pocs exemplars no reproductors movent-se entre les comarques del Ripollès, la Cerdanya, el Berguedà i el Solsonès. ?

Fa uns 18 anys (any 2002) es va veure el primer rastre de llop al Puig Sobirà (Odèn), però fins al 2005 no es va tenir constància segura de la seva presència al Port del Comte. ?

Els últims anys, el Grup de Natura del Solsonès fa un seguiment d’aquest important mamífer i el resultat és el document que us presentem.?

El llop NO és un enemic???

Les males creences, la mala informació i el temor a la depredació són factors que perjudiquen. I sí, és greu quan mata alguna ovella i això s’ha de compensar, i tant! i ràpid, però aquests fets no han de condicionar tenir aquest mamífer al nostre territori ?

Esperem que us agradi descobrir-lo i veure els resultats del nostre seguiment que fem conjuntament amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i col•lobaració amb els tècnics responsables del seguiment del llop a Catalunya.?

PARTICIPACIÓ: Ens ajudes a conservar aquesta espècie al Solsonès? ??
ENVIA’NS un mail a gns@lacetans.org?

Observacions

del nostre seguiment que fem conjuntament amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i col•laboració amb els tècnics responsables del seguiment del llop a Catalunya.?

PARTICIPACIÓ: Ens ajudes a conservar aquesta espècie al Solsonès?
ENVIA’NS un mail a gns@lacetans.org

Compartir: