Sortida a Les Roques de Benet

Icona data

diumenge 5 novembre 2023

09:00h fins 14:00h

Icona lloc

Roques d'en Benet

Horta de Sant Joan


GEPEC - EdC

Contacte:

 • Informació
 • Ubicació

Excursió circular amb el geòleg Jesús Pallarés al voltant de les Roques de Benet, un dels el cim més emblemàtics del Parc Natural dels Ports. Una sortida per gaudir de la natura, de les vistes de tota la conca de l’Ebre, i aprendre una mica més sobre la geologia de la zona.

Excursió circular amb el geòleg Jesús Pallarés al voltant de les Roques de Benet, el cim més emblemàtic del parc Natural dels Ports. A més d’assolir-ne el cim, la ruta ens permetrà descobrir totes les cares de l’emblemàtica muntanya, fins i tot en visitarem el seu interior.
Iniciarem la ruta a l’aparcament del Mas de Burot, al sud de les Roques de Benet. des d’on ràpidament iniciarem una forta pujada fins a la Pineda que en només 5 km salva 500 m de desnivell, això si, sempre acompanyats d’unes vistes espectaculars de la paret sud de les Roques de Benet.
A la Pineda el desnivell es suavitza el que ens permetrà gaudir del fantàstic bosc de pinassa de la zona. Aprofitarem per descansar, i visitar la gran bòveda de la cova Vinaixa.
La ruta segueix amb petites pujades i baixades, passant pels colls de Botana i Membrado, ara amb vistes a la cara este de Les Roques de Benet.

Un cop arribats al monòlit nord de la muntanya, el Cap de Gos, enfilarem una canal, on una petita grimpada ens portarà fins al cim del Castell de les Roques de Benet, de 1013 m.s.n.m. Les vistes són espectaculars: tota la conca de l’Ebre fins al cims del Pirineus, a més de 200 km de distància.
La baixada la farem per l’empinada Canalera, amb algun pas delicat assegurat amb una cadena. Al final de la canal interpretarem l’aflorament de la discordança geològica de la base de les Roques de Benet, inclòs al catàleg d’espais d’interès geològic de Catalunya i visitarem la curiosa cova de l’Angerra.
Una hora més de baixada per un sender que travessa un fantàstic alzinar de muntanya ens retornarà fins a l’aparcament del mas de Burot

VALORS AMBIENTALS:

 • Interpretació dels espais d’interès geològic de la Geozona 816 “Discordances de Les Roques de Benet i les Gronses”
 • Visita i interpretació del paisatge Càrstic del Port.
 • Passarem habitats molts diversos com els alzinars de muntanya, boscos madurs de pinassa i prats i estepes de muntanya

DISTÀNCIA I DESNIVELL: 12 km amb 820 m de desnivell acumulat.

DIFICULTAT: Dificultat física: mitjana. Dificultat tècnica: mitjana. Algun curt pas aeri on cal progressar amb l’ajut de les mans.

LLOC I HORA DE SORTIDA: Ens trobem a l’aparcament del restaurant Venta del Romer, a Horta de Sant Joan, a les 9:00h. https://maps.app.goo.gl/R5ioSz8NySRgjFpY7
Trasllat amb els propis vehicles fins a l’aparcament del mas de Burot (4 km)

LLOC I HORA D’ARRIBADA: Fi de l’activitat: Entre 14 i 15 h

MATERIAL NECESSARI:

 • Roba esportiva adaptada a les condicions meteorològiques.
 • Calçat de muntanya
 • Bastons de caminar
 • Esmorzar i barretes energètiques o dolços.
 • Aigua (mínim 1,5 l per persona)
 • Recomanables ulleres de sol, gorra o barret
 • No poden venir gossos.

 

El GEPEC-EdC té el dret de poder cancel·lar l’activitat per causes climàtiques o degut a que no hi ha el número mínim de participants.

Persones sòcies 5 €, persones no sòcies 11 €.

Inscriu-te en aquest enllaç

https://gepec.cat/esdeveniments/els-secrets-de-les-roques-de-benet/

Compartir: