habitats riu de bitllles

Inspecció del Riu de Bitlles

Icona data

dissabte 8 juny 2019

10:30h fins 13:00h

Icona lloc

Sant Pere de Riudebitlles

Sant Pere de Riudebitlles


Associació Hàbitats

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Anaitzarem la qualitat ecològica del Riudebitlles de la mà del Projecte Rius!

L’activitat s’adreça a tothom que vulguin passar un matí divertit analitzant l’estat de ecològic de l’entorn del riu Bitlles i, especialment, hi estan convidades aquelles persones interessades en ser voluntàries de Projecte Rius.

Seguint la metodologia científica de Projecte Rius mesurarem aspectes com el cabal, la temperatura, la presència de nitrats, els impactes que pateix el bosc de ribera, la fauna que viu al riu, etc.

L’activitat es recomanable a partir de 7 anys i els menors d’edat han d’anar acompanyats del responsable legal. També aconsellem als participa

Durant la inspecció es prenen mesures de factors hidromorfològics, fisicoquímics i biològics:

  • A partir de l’anàlisi de l’hàbitat, del bosc de ribera, del cabal i de las alteracions presents al medi es determina la qualitat hidromorfològica del riu o riera.
  • A partir de la mesura de diferents paràmetres fisicoquímics, com al temperatura, el pH, la concentració de nitrats o l’oxigen dissolt en l’aigua es determina la qualitat fisicoquímica de l’aigua.
  • A partir de la presència de certes famílies de macroinvertebrats aquàtics es determina la qualitat biològica del riu o riera.

Compartir: