Sortida: Boscos madurs i el seu potencial terapèutic

Icona data

dijous 19 octubre 2023

10:00h fins 13:00h

Icona lloc

Bosc de Can Catà

Cerdanyola del Vallès


Xarxa per a la Conservació de la Natura

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Visita el bosc madur de Can Catà amb l'Associació Selvans, dintre del cicle Endinsem-nos al territori, de sortides en espais naturals conservats per les entitats ambientals

Els boscos madurs són boscos que presenten un alt interès ecològic, ja que representen el ” nucli antic ” dels boscos, un patrimoni natural únic i irreemplaçable. No  obstant, a Catalunya el percentatge d’aquest tipus de bosc és molt baix. En aquests espais se’ls atribueixen una funcionalitat terapèutica ja que aporten múltiple s beneficis en l’organisme humà, tant psicològics com fisiològics.

Durant la sortida visitarem la finca privada de Can Catà, ubicada al Parc Natural de Collserola, una finca que  tot i estar ubicada  en un entorn amb una molt elevada pressió antròpica, conté  un bosc que representa un molt bon  exponent de bosc mediterrani i que, a la fondalada, presenta zones on fa molt de temps que no s’hi duu a terme aprofitament fuster. Això i el seu caràcter ombrívol ha permès l’evolució d’alzines, roues i pins d’una envergadura més que notòria, de 150 o 200 anys. Durant la sortida farem una volta circular per la finca i coneixerem com des d e l’A s s. Sèlvans treballen per custodiar aquest tipus de boscos i els avenços en relació al binomi Bosc i Salut. A la visita ens acompanyarà també Xavier Gil en representació de la propietat forestal de Can Catà.

Aquesta sortida forma part del cicle Endinsem-nos al territori de la Xarxa per a la Conservació de la Natura

Més informació i inscripcions en aquest enllaç

Compartir: