Sortida botànica a Collserola: Can Barba i Puig Madrona.

Icona data

diumenge 19 novembre 2023

09:30h fins 14:00h

Icona lloc

Serra de Collserola

Valldoreix


Flora Catalana

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Ruta circular d’uns sis quilòmetres de recorregut per tal de conèixer la vegetació i l’entorn natural del vessant vallesà de la serra de Collserola.

Ruta circular d’uns sis quilòmetres de recorregut per tal de conèixer la vegetació i l’entorn natural del vessant vallesà de la serra de Collserola.

Sortirem de can Montmany, a Valldoreix, on descobrirem una alzina i un pi centenaris i alguns camps de fruiters abandonats on hi sobreviuen cirerers de guineu (Prunus mahaleb), espècie autòctona que se solia utilitzar de portaempelt. Tot seguit ens enfilarem al cim de Puig Madrona, des d’on podrem gaudir de molt bones vistes del Vallès i el Baix Llobregat. Baixant, ens entretindrem en observar les espècies més representatives de l’alzinar mediterrani, en aquest cas acompanyat d’alguns roures i de bruc boal (Erica arborea). Passarem per Can Domènec i Can Barba, i visitarem la font de Can Barba i el seu plàtan monumental (Platanus sp.).

La passejada és apta per a tothom. Només cal encarar una mica de desnivell en la pujada inicial al Puig Madrona. Cal portar esmorzar i aigua.

No és necessària inscripció, però es prega puntualitat.

Data de l’activitat: 19/11/2023
Lloc activitat: Collserola (can Barba i Puig Madrona)
Hora de trobada: 9:30 h.
Lloc de trobada: A Can Montmany (Valldoreix). Coordenades: 41.454143, 2.032247
Dades de contacte: valles.floracatalana@gmail.com

 

Més informació en aquest enllaç

Compartir: