Sortida ornitològica al Delta de l’Ebre

Icona data

dissabte 9 setembre 2023

Icona lloc

Delta de l'Ebre

Amposta


SEO BirdLife

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Sortida ornitològica al Delta de l'Ebre visinatnt les Salines de Sant Antoni, finca DACSA, Torre de Migjorn (amb vista a l´Illa de Buda i l´Alfacada) i Badia del Fanga i la reserva de Riet Vell

Descripció de l’activitat:

L´itinerari d´aquesta sortida engloba la majoria de les zones més productives de Catalunya per observar aus limícoles en aquesta època de l´any: Salines de Sant Antoni, finca DACSA, Torre de Migjorn (amb vista a l´Illa de Buda i l´Alfacada) i Badia del Fangar. També visitarem un lloc d’interès ornitològic més general: la reserva de Riet Vell que gestiona SEO/Birdlife.

Limícoles a part, també hi ha probabilitat de veure altres aus interessants com l’àliga pescadora, la gavina picofina, la gavina d’Audouin, el moret comú, la garcilla cangrejera i la pagaza piquirroja. El total d’espècies que es veuen cada any en aquesta sortida poques vegades baixa de 60.

Equip necessari:

Els binocles  (un per persona) es consideren imprescindibles. Es recomana portar llibreta i llapis per prendre notes. El clima estival aconsella portar barret o gorra, protecció solar i/o loció antimosquits, així com almenys un litre i mig d’aigua. Pel que fa al calçat, sovint trepitjarem sobre terra però caminarem molt poc (no més d’un quilòmetre) ja que bàsicament farem estades d’observació o en sortirem i entrarem dels vehicles. Tot i que l’organització portarà un telescopi, disponible per als assistents, seria bo comptar amb més d’aquests aparells ja que permeten gaudir de la visió detallada de les aus llunyanes.

Menjar:

Cal portar el menjar de casa (igual que l’aigua). Es recomana també portar alguna cosa per picar a mig matí.

Meteorologia:

En el moment d’anunciar aquesta sortida és impossible endevinar quin temps farà, però la sortida només se suspendrà/ajornarà en cas que s’anunciï molt mal temps; forts vents i/o pluges apocalíptiques. Els xàfecs dispersos no comptaran com a mal temps ja que sovint fins i tot són beneficiosos per a l’observació d’aus que, darrere seu, tendeixen a estar més actives i visibles.

 

Calculem que l’activitat ornitològica acabi cap a les 18.30 h.

Inscripció: El termini dinscripció queda obert amb laparició daquest anunci i es tancarà el dilluns 4 de setembre.

Hi ha un màxim de 11 places disponibles que sadjudicaran a les primeres persones que completin el tràmit dinscripció.

El primer pas és enviar un mail a seo-barcelona@seo.org sol·licitant inscriure’s: En contestació a aquest e-mail t’escriurem confirmant la teva prereserva i facilitant-te tota la informació necessària per assegurar-te la plaça.

Igualment, per qualsevol consulta sobre les aus, l’equip necessari o el programa de l’activitat, escriu a seo-barcelona@seo.org

 

Més informació i inscripcions en aquest enllaç

Compartir: