Sortida tècnica: “Papallones, estanys i prats de dall en una finca agroramadera al Ripollès”

Icona data

dijous 13 juliol 2023

09:30h fins 13:00h

Icona lloc

Can Roca a Pardines

Pardines


Xarxa per a la Conservació de la Natura

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Descobreix com Paisatges Vius incorpora accions per la conservació de la natura en una finca agroamadera al Pirineu amb la sortida tècnica

La conservació dels valors naturals en finques agroramaderes esdevé clau per revertir la pèrdua de biodiversitat que estem vivint. En aquesta línia l’Associació Paisatges Vius treballa en diverses finques, fent actuacions que comptabilitzin la seva activitat agroramadera amb la conservació dels seus valors naturals.

Durant la sortida es visitarà l’espai en custòdia de Can Roca (Pardines), una finca agroramadera de gran valor natural on Paisatges Vius està duent a terme accions de conservació en el marc de diferents projectes:

Microreserves de papallones. Es visitaran dues microreserves creades per la papallona amenaçada formiguera petita. S’explicarà la gestió que hi duen a terme.
1000 punts d’aigua. Es visitaran diversos punts d’aigua (estanys, molleres i fonts) on s’explicarà com es compatibilitza la seva conservació amb l’activitat ramadera.
Prats vius. Es visitarà un prat donador de llavors i s’explicarà l’estudi que s’està fent sobre l’efecte del tipus de gestió dels prats en la diversitat de plantes i papallones.

Durant la sortida es farà una caminada circular d’uns 5 km de longitud i 300 metres de desnivell, fent aturades als llocs de més interès. Es poden portar binocles i caçapapallones.

La participació a les sortides és gratuïta, però cal confirmar assistència al formulari d’inscripció.

VULL INSCRIURE’M-HI!

Compartir: