Suma’t a la Xarxa de Voluntariat LIFEmedCLIFFS i contribueix a conservar els penya-segats mediterranis

Icona data

Activitat de llarga durada

Icona lloc

Costa Brava

Costa Brava


Life Med Cliffs

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Implica't en la conservació dels penya-segats mediterranis ajudant a identificar les espècies invasores.

Conserva el valor del paisatge.  Atura la pèrdua de biodiversitat. Saps com impacten les plantes invasores als penya-segats mediterranis?

LIFE medCLIFFS – Towards an integrative management of Invasive Alien Plant Species in Mediterranean sea cliffs of European interest (LIFE20 NAT/ES/001223) és un projecte de conservació de la natura que rep finançament del Programa LIFE de la Unió Europea i es desenvolupa principalment a Catalunya, en concret a  l’àrea litoral de la Costa Brava i del Parc Natural de Cap de Creus.
L’objectiu principal de LIFE medCLIFFS és millorar la gestió actual de les espècies de plantes al·lòctones invasores (EPAI) que amenacen la conservació de la diversitat florística de l’hàbitat d’interès comunitari de penya-segats mediterranis amb Limonium spp. endèmics (HIC 1240), un dels hàbitats més afectats per aquesta problemàtica.

Pots col·laborar de forma individual o a través d’una entitat

Individualment

1.  Inscriu-te a CURSOS sobre flora invasora i adquireix els coneixements necessaris per poder col·laborar com a expert en el seguiment de flora invasora.
Des de Flora Catalana organitzen diversos cursos de formació al llarg de l’any (gratuïts si et fas voluntari de LIFE medCLIFFS).
2. Fes-te OBSERVADOR del projecte LIFE medCLIFFS · iNaturalist
Si camines, fas esport o passeges per la Costa Brava, registra les plantes invasores que vegis en el teu camí i ajudan’s a identificar els llocs on creixen les invasores. Només et cal un mòbil i ganes d’aprendre!
3. Apadrinar un transsecte
Contribueix a vigilar i fer el seguiment de les espècies invasores en zones prioritàries i amb major risc d’invasió.

Com a entitat

Si ets membre d’una entitat i creus que tenim objectius comuns, envia un correu a info@lifemedcliffs.org explicant quina és la finalitat de la teva entitat i com us agrdaria col·laborar. Ens posarem en contacte amb vosaltres per a valorar la vostra proposta.

 

Més informació en aquest enllaç

 

Compartir: