Vols formar part d’un node territorial per l’etnobotànica

Icona data

Activitat de llarga durada

Icona lloc

Catalunya


Eixarcolant

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Recuperem els usos de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals com a eina per afavorir el desenvolupament d’un model agroalimentari més sostenible, més saludable i més just

Nou projecte de participació ciutadana que hem engegat entre els 450 socis i sòcies que som actualment al Col·lectiu Eixarcolant: els nodes territorials.

Els nodes és un agrupament per  àrees geogràfiques, per tal de fomentar la participació de socis i sòcies d’arreu, incrementar les activitats i projectes descentralitzats, fomentar la coneixença i intercanvi (de coneixements, llavors…) i dur a terme prospeccions etnobotàniques.

S’han establert 19 nodes territorials, molts dels quals ja s’han activat i han començat a fer intercanvi d’idees virtualment, pensant en trobades i activitats, sempre amb els limitants de la situació actual.

Estem convençuts i convençudes que poden ser una eina de dinamització molt potent, i us animem a totes i tots a formar-ne part!

Encara no ets soci/a? Què estàs esperant? Per 20€/any… PLANTA’T!

Per més informació podeu consultar la nostra pàgina web!

El Col·lectiu Eixarcolant té per objectiu la recuperació dels usos de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals com a eina per afavorir el desenvolupament d’un model agroalimentari més sostenible, més saludable i més just, que dignifiqui la pagesia, fomenti el desenvolupament rural sostenible, i generalitzi el consum de productes de proximitat, temporada i qualitat.

Realitzem, des de fa 5 anys, projectes arreu de Catalunya en els àmbits de la recerca, la dinamització territorial, la divulgació i formació, i l’assessorament per tal de fer possible que aquestes espècies i varietats es tornin a cultivar, comercialitzar i consumir, i que tot plegat es faci de forma sostenible i ètica.

Cal recuperar un patrimoni que potser pot semblar només cosa del passat però que tanmateix és imprescindible per transformar el futur. Cal en definitiva generar el marc per tal de fer possible que la producció, distribució i consum d’aquestes espècies sigui possible i posi de relleu que un altre model agroalimentari és tan possible com imprescindible.

Totes les activitats i projectes que realitzem es duen a terme sense afany de lucre. Podeu formar part de la comunitat Eixarcolant fent-vos-en socis/es o donar-hi suport fent un donatiu.

Compartir: