Voluntariat als Centres de Recuperació de Fauna Salvatge

Icona data

Activitat de llarga durada

Icona lloc

Torreferrussa, Vallcalent i Castelló d'Empuries


Xarxa per a la Conservació de la Natura

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

AtencióAquesta activitat no està oberta al públic

Vols ser voluntari/a amb una de les associacions que col·laboren amb els Centre de Recuperació de Fauna Salvatge ?

Els CFS tenen com a funcions principals rehabilitar i alliberar els exemplars de les espècies de la fauna autòctona protegides, tot analitzant les causes de mortalitat i participar en programes de cria en captivitat i de conservació ex situ. A Catalunya hi ha 7 centres de fauna salvatge (CFS) gestionats per la Generalitat de Catalunya. 3 d’aquests acullen actualment persones voluntàries:
• CFS de Torreferrussa (Santa Perpètua de Mogoda, el Vallès Occidental), amb l’Associació GRENP.
• CFS de Vallcalent (Lleida, el Segrià), amb la Fundació Trenca.
• CFS dels Aiguamolls de l’Empordà (Castelló d’Empúries, l’Alt Empordà), amb l’APNAE.

Les persones voluntàries dels centres de fauna salvatge donen suport general a les tasques d’acollida, rehabilitació i alliberament d’animals salvatges ferits, i també a les activitats de difusió i educació ambiental associades a la feina dels centres.

Per fer el voluntariat no és necessari tenir coneixements o experiència prèvia, però sí es demana tenir sensibilitat envers la conservació de la fauna salvatge; interès per conèixer, aprendre i adaptar-se al Centre de Fauna i capacitat de treballar en equip. Es pot fer voluntariat a partir dels 18 anys, o a partir dels 16 anys amb autorització d’un tutor/a.

Podreu col·laborar amb els Centres de Fauna de forma estable (durant tot l’any, entre 5 i 15 hores a la setmana, i un màxim de 7,5 hores al dia), o fer una estada intensiva a l’estiu, moment de més entrades d’animals al Centre.

Descarrega el tríptic informatiu

Més informació al web de la Generalitat de Catalunya

 

Compartir: