Pobresa Energètica

Voluntariat contra la pobresa energètica

Icona data

dimecres 16 novembre 18:30h - dimecres 23 novembre 20:00h

Icona lloc

seu d’ABD a Barcelona (C/Quevedo, 2, Baixos).

Barcelona


Ecoserveis

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

La formació de voluntaris per atendre famílies i ser agents de pobresa energètica es farà el 16 i el 23 de novembre a la seu d ABD

COOLTORISE busca persones voluntàries per garantir el dret a l’energia de les famílies.

La pròxima formació tindrà lloc el 16 i el 23 de novembre a les 18:30h a la seu d’ABD a Barcelona (C/Quevedo, 2, Baixos).

 

Des de Ecoserveis i ABD busquem  persones voluntàries per a formar-se com a agents contra la pobresa energètica i aprender sobre cultura energètica, optimizació de factures, etc.

Després de l’estiu més calorós dels últims temps i en un context de creixement dels preus de l’energia, COOLTORISE arrenca una nova campanya per a buscar persones voluntàries que vulguin formar-se com a agents de pobresa energètica i ajudar les famílies a ser més eficients i a estalviar energia.

COOLTORISE és un projecte europeu que busca crear consciència sobre la pobresa energètica, especialment a l’estiu, i reduir les necessitats de refrigeració.

Durant els mesos de juny i juliol, diverses persones voluntàries van dur a terme tallers sobre cultura energètica a Barcelona i l’àrea metropolitana, per a informar les persones interessades sobre factures energètiques i cultura de la calor a les persones més afectades per la pobresa energètica.

Ara, el projecte implementat a Barcelona per l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD i l’Associació Ecoserveis torna a impulsar la formació d’agents de pobresa energètica (SEPA). Encara que COOLTORISE se centra en combatre l’impacte de les altes temperatures en l’economia i el benestar de les llars, aquest curs els i les agents SEPA rebran una formació més transversal, que s’iniciarà tractant sobre sobre la pobresa energètica, usos i hàbits energètics, optimització de factures i avançarà amb la preparació per a la instal·lació de kits d’estalvi energètic, activitats de sensibilització amb nens i nenes o intervencions comunitàries en espais exteriors (refugis climàtics).

L’objectiu és que els i les agents SEPA puguin formar-se durant els mesos de novembre a febrer o març per a poder iniciar les activitats en les llars i espais exteriors a l’abril.

La pròxima formació tindrà lloc el 16 i el 23 de novembre a les 18:30h a la seu d’ABD a Barcelona (C/Quevedo, 2, Baixos). Et pots inscriure omplint aquest formulari.

COOLTORISE
El projecte COOLTORISE, finançat pel programa H2020 de la Unió Europea, està coordinat per la Universidad Politécnica de Madrid, i compta amb les entitats sòcies: Associació ECOSERVEIS, Associació Benestar i Desenvolupament ABD, AISFOR, Comune di Parma, Sdruzenie Tzentar za Ustoychivost Iikonomichesko Razvitie – MOP, Obshtina Peshtera i Vilabs OE.

 

Inscripcions en AQUEST ENLLAÇ

 

Compartir: