European Solidarity Corps

Voluntariat European Solidarity Corps amb la Fundació Emys

Icona data

dijous 25 febrer 2021

Icona lloc

Fundació Emys

Riudarenes


Fundació Emys

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Fins al 25 de febrer envia la teva sol·licitud per incorporar-te al Cos Europeu de Solidaritat amb la Fundació Emys, de l'1 de març al 30 de novembre de 2021. .

Estem buscant voluntàries a través de European Youth EU  i el projecte European Solidarity Corps per a l’àrea de comunicació. Si esteu interessades podeu aplicar a:

https://europa.eu/youth/solidarity/placement/25832_en…

Voluntariat a l’àrea de comunicació per la conservació de la natura a les zones humides

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT
Fundació Emys és un projecte centrat en la conservació de la natura des d’una visió holística, treballant en la investigació, la gestió, l’educació i la promoció de l’economia verda per tal de promoure la conservació de la natura i la gestió sostenible. L’organització treballa en un espai natural amb actors de la terra per tal de promoure la conservació dels aiguamolls, l’agricultura d’alt valor natural, la preservació d’espècies en perill d’extinció (especialment espècies de zones humides) i la restauració de l’hàbitat mitjançant projectes i iniciatives de conservació. La proposta al participant és deixar-lo col·laborar amb el diferents àrees de l’organització (biodiversitat, gestió sostenible del territori, economia verda, educació, comunicació) per entendre la complexitat de la conservació de la natura i centrar-se en algunes o en una d’aquestes àrees per tal d’entendre millor el treball desenvolupat en aquesta àrea.

ALLOTJAMENT, ALIMENTACIÓ I TRACTAMENTS
L’allotjament serà en un pis compartit, amb altres voluntaris de l’ESC, a Santa Coloma de Farners (la ciutat al costat de l’organització). A la ciutat poden trobar diferents llocs per comprar menjar i tot allò que necessiten. El transport serà a càrrec dels treballadors de l’organització o del cotxe si el participant acompanya. També hi haurà bicicletes disponibles per als voluntaris en cas d’interès per venir a les oficines de la Fundació Emy.

FORMACIÓ DURANT L’ACTIVITAT
El voluntari rebrà formació sobre les diferents àrees de coneixement de l’organització per tal de desenvolupar millor la seva activitat. Conservació: control de la biodiversitat i restauració de la biodiversitat Gestió: custòdia del territori, agricultura. Educació: educació ambiental, campanyes de sensibilització. Economia verda: desenvolupament de projectes d’economia verda, gestió. Comunicació ambiental. També es proporcionarà una formació de l’idioma (català o castellà) per tal de facilitar la comunicació amb els diferents membres de l’organització.

PERFIL DEL PARTICIPANT
Cerquem persones vinculades a la natura i amb voluntat d’augmentar el seu coneixement en comunicació ambiental (gestió comunitària, consciència estratègica ambiental, ús públic en espais naturals, etc.). Cerquem perfils adaptables que vulguin tenir una àmplia experiència, ajudant en altres activitats de la nostra organització. Podem adaptar la feina a fer en funció de l’interès dels voluntaris, però el que no és negociable és la motivació, les capacitats de treball en equip i la voluntat d’ajudar a preservar la natura mitjançant la comunicació.

El Cos Europeu de Solidaritat

Tens entre 18 i 30 anys i busques una oportunitat per ajudar a el conjunt de la comunitat dins i fora d’Europa?

Pots fer-ho amb el finançament i suport de l’Cos Europeu de Solidaritat, que ajuda a les persones joves a participar en projectes comunitaris tant en el seu propi país com a l’estranger.

Aquests projectes no només ofereixen una experiència estimulant i enriquidora: també et donen la possibilitat d’aconseguir canvis, a el temps que desenvolupes les teves pròpies capacitats i competències.

Què pots fer tu?
A grans trets, tens aquestes possibilitats:

  • voluntariat
  • pràctiques
  • pràctiques
  • llocs de treball
  • projectes locals de solidaritat

Aquestes activitats es poden realitzar en una multitud de camps: educació i formació, ciutadania i participació democràtica, medi ambient i protecció de la natura, migració, cultura i molts més.

Com funciona?
El Cos Europeu de Solidaritat concedeix subvencions a organitzacions a través de convocatòries de propostes.

Les persones que desitgen participar en aquestes activitats s’han d’inscriure al portal de l’Cos Europeu de Solidaritat.

El portal de l’Cos Europeu de Solidaritat facilita la trobada entre joves i organitzacions subvencionades per a la realització d’activitats.

Qui gestiona el Cos?
La Comissió Europea gestiona el Cos Europeu de Solidaritat.

Compartir: