Voluntariat forestal Boscos Mediterranis del Paratge Natural de Poblet

Icona data

dissabte 23 setembre 09:00h - diumenge 15 octubre 17:00h

Icona lloc

Paratge Natural d¡Interès Nacional de Poblet

Vimbodí


Reboll Cooperativa

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Obrim inscripcions pel Voluntariat als Boscos Mediterranis al Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet !!! 7 jornades concentrades en diferents caps de setmana de manera que cada voluntari i voluntària es pot apuntar en un o més dies. Els dies 24, 25 i 30 de setembre, i 1, 8, 14 i 15 d’octubre de 2023.

La sisena edició del voluntariat forestal Boscos Mediterranis del Paratge Natural de Poblet està format per 7 jornades diferents, totes d’un sol dia: 23, 24 i 30 de setembre i 1, 8, 14 i 15 d’octubre. Es pot participar un dia puntual, o si es desitja més d’un.

La finalitat de les jornades és que les persones participants passin un dia a bosc, adquirir coneixements generals sobre els boscos del Paratge de Poblet i realitzar tasques principalment d’eliminació de rebrots en punts estratègics de gestió (PEG) pels bombers, condicionament de senders, eliminació de residus plàstics en l’itinerari ramader i d’extracció de canonades de plàstics que la riuada va trencar i deixar inservibles, entre altres.

La participació al voluntariat és gratuïta, amb inscripció i previ pagament d’una fiança de 5€ per tal de reservar la plaça. L’esmorzar i el dinar del dia de la jornada estan inclosos!

Activitats complementàries:

Durant tota la jornada es realitzaran diverses activitats complementàries, de manera puntual, tot explicant diferents conceptes sobre el bosc, ecosistemes, dinàmiques del bosc, biodiversitat, canvi climàtic, vegetació, gestió forestal, etc.

Participants:

No es demana experiència prèvia.
Les persones participants al voluntariat s’espera que puguin adquirir coneixements generals sobre els boscos del paratge de Poblet i la seva història de lligam amb el monestir. També aprendre sobre les conseqüències del canvi climàtic als boscos mediterranis i la dinàmica de la vegetació.
Respecte a la gestió forestal, tractarà la dinàmica que es porta a terme i com es desenvolupa, a banda d’una breu formació de com utilitzar les eines emprades per a la realització de les diferents tasques.
Inscripcions en aquest enllaç 

Si tens dubtes o vols més informació, envia un correu electrònic a: voluntariat@reboll.coop o bé, truca al telèfon al 644 430 052.

Aquest programa està impulsat pel Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet i finançat per la Diputació de Tarragona. Compta amb la Cooperativa El Reboll, per tercer any consecutiu, com a entitat executora i corresponsable.

 

Més informació en aquesta pàgina

Compartir: