Voluntariat ambiental amb Paisatges Vius

Voluntariat: millora de l’hàbitat per a la fauna salvatge

Icona data

diumenge 7 octubre

09:30h fins 14:00h

Icona lloc

Pla de l'Orri, Espai d'Interès Natural de la Serra del Catllaràs

Castell de l'Areny


Paisatges Vius

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

El diumenge 7 d'octubre organitzarem una jornada de voluntariat ambiental a la finca en custòdia del Pla de l'Orri, seu de la Fundació Miranda.

L’objectiu de la jornada és millorar l’hàbitat i reduir impactes per a la fauna salvatge a la finca en custòdia del Pla de l’Orri, situada a les parts més altes de l’Espai d’Interès Natural de la Serra del Catllaràs (Berguedà).

Tasques a realitzar

1. Plantació d’arbres i arbusts productors de fruits (principalment de tardor) al sotabosc dels boscos de la finca, que proporcionin aliment i refugi a la fauna salvatge. Actualment el sotabosc es troba molt malmès degut a la gran quantitat d’ungulats de la zona (domèstics i salvatges).

2. Creació d’un tancat d’exclusió d’ungulats per a la protecció de les espècies plantades i la recuperació del sotabosc herbaci i arbustiu. Serà una prova pilot que permetrà comprovar l’eficiència del tancat i alhora avaluar l’impacte dels ungulats sobre el sotabosc i el reclutament forestal.

3. Senyalització del tancat perimetral de la finca amb una doble finalitat: evitar les col·lisions de la fauna salvatge contra el filat i alhora reduir els trencaments del fil que perjudiquen als ramaders.

4.  Renaturalització d’un camí de desembosc. El darrer any es va fer una gestió forestal a la finca per millorar l’hàbitat per a la fauna salvatge. Per fer-ho va ser necessari obrir un camí de desembosc que ara cal recuperar. Entre les accions previstes hi ha la plantació i protecció d’alguns arbres i arbusts, la creació de petits punts d’aigua que siguin punts d’abeurada temporals per a la fauna salvatge i la sembra de llavors dels prats millor conservats de la finca.

Logística
Punt i hora de trobada: Ens trobarem a la Roca del Catllaràs a les 9:30 del matí. Podeu veure la localització exacta clicant a l’enllaç.
Finalització de l’activitat: 14h
Edats: Degut a la diversitat de tasques que caldrà realitzar, l’activitat és apta per a totes les edats (els més petits podran col·laborar en la plantació). Els menors d’edat han d’assistir acompanyats dels pares o adults responsables.
Accés: El camí d’accés a la finca és millor des de Sant Julià de Cerdanyola que des de Vilada, i malgrat es pot fer amb qualsevol tipus de vehicle advertim que cal conduir amb molta cura durant el trajecte.
A mig matí s’oferirà esmorzar als voluntaris. A la tarda, un cop acabada la jornada, Paisatges Vius seguirà treballant a la finca. Si algú vol acompanyar-nos per donar un cop de mà serà benvingut! En aquest cas, caldrà que cadascú es porti el seu dinar de casa.

Observacions

Inscripcions
Atenció! Les places són limitades i cal inscripció prèvia.

Si voleu assistir cal que envieu un correu a irene@paisatgesvius.org

Us hi esperem!

 

Amb la col·laboració de Fundació Miranda i amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Compartir: