15/09/2023

Premi al Voluntariat Socioambiental, per les persones i pel planeta

La novena edició del Premi Lluís Martí al voluntariat està dedicada, enguany, a les entitats que duguin a termes projectes de voluntariat socioambiental, amb la voluntat de reconèixer el compromís de les entitats per la transformació ecosocial.

El Premi porta el nom del primer president i un dels fundadors de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). Aquest 2023, per primera vegada, el Premi es convoca conjuntament des de la FCVS i la Xarxa per la Conservació de la Natura (XCN), sota el lema “Voluntariat socioambiental, per les persones i el planeta“, amb l’objectiu de reconèixer el valor social, el valor de la conservació i defensa de la natura, i la contribució de les entitats a una societat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, element imprescindible per al benestar social de les poblacions.

La col·laboració entre les dues organitzacions vol posar de manifest la urgència per incorporar la visió unitària i integrada, mitjançant accions que protegeixin els ecosistemes, promoguin la justícia social i facilitin una transició ecosocial justa cap a un nou model socioeconòmic i territorial sostenible.

Del  26 de setembre al 23 d’octubre de 2023, ambdós inclosos, es poden enviar les candidatures, a les que es demana iniciatives alineades amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS).

Les bases del premi estan publicades en la pàgina oficial.

Les cerimònies d’entrega es realitzaran a:

GIRONA – Categoria Catalana i local
Data: 25 de novembre, de 10 a 14 h
Lloc: Caixaforum (c/ dels Ciutadans, 19, 17004 Girona)

LLEIDA – Categoria local
Data: 28 de novembre, de 19.00 a 21.00 h
Lloc: Orfeó Lleidatà (c/ Sant Martí, 60, 25004 Lleida)

TARRAGONA – Categoria local
Data: 11 de desembre, de 10 a 13:30h
Lloc:  Centre Tarraconense (c/ de Sant Pau, 4, 43003 Tarragona)

BARCELONA – Categoria local
Data: 15 de desembre, de 10.00 a 12.30 h
Lloc: Centre Cívic Cotxeres de Sants (c/de Sants, 79, 08014 Barcelona)

Compartir: