Ets una entitat ambiental i vols organitzar una activitat de voluntariat a un Espai Natural Protegit?
- Pensa en l’objectiu de l’activitat, les tasques a realitzar i el nombre previst de participants.
- Defineix quina formació prèvia hauràs de donar a les persones voluntàries abans de fer l’activitat.
- Contacta amb l’òrgan gestor de l’espai per conèixer l’encaix de l’activitat en la gestió, i acaba de definir l’activitat, així com el material necessari i qui l’aportarà (entitat o Parc).
- Difon l’activitat a través dels teus canals i/o els del portal de voluntariat ambiental (publicant l’activitat al web, també se’n farà difusió a les xarxes socials @VolAmbiental).
Important: si l’espai natural protegit no té un òrgan gestor (no està al llistat de sota), pots contactar amb l’ajuntament del lloc on es realitzi l’activitat, per conèixer els permisos necessaris per dur-la a terme.
Contactes dels Espais Naturals Protegits
Abans de publicar l’activitat, pensa en contactar amb l’òrgan gestor. A continuació trobaràs el correu de contacte segons l’espai:

Espai d'interès Natural Les Gavarres
Aquest Espai natural és un bon representant de les serres litorals silícies del sistema mediterrani septentrional. Forma un conjunt muntanyós individualitzat, situat a l’extrem septentrional de la serralada litoral catalana, que tanca pel sud a la plana litoral empordanesa.

Espai d'Interès Natural Serra de LLaberia
Caracteritzada pel seu relleu accidentat, amb barrancs encaixats i cingleres de vertigen, i un paisatge eminentment natural i mediterrani, la Serra de Llaberia constitueix un conjunt orogràfic complex, format per la pròpia Serra de Llaberia, la Serra de Montalt i la Mola de Colldejou, d’enorme bellesa i singularitat. La seva situació i el seu relleu abrupte l’han convertit en un indret sovint poc freqüentat i remot i, per tant, genuí i poc alterat. Els seus petits pobles de muntanya agrària mediterrània mantenen la seva estructura tradicional i autenticitat. Els seus principals cims, el Mont-redon (864m), la Miranda (917m) i la Mola de Colldejou (921m) constitueixen l’skyline de referència del sud del Camp de Tarragona, i des d’ells es pot gaudir d’àmplies panoràmiques, amb molt bona visibilitat sobre el mar o sobre les planes i serres del voltant. A més, les seves grans balmes, coves, avencs i ponts naturals configuren paisatges sovint desconeguts però sempre espectaculars i que us convidem a descobrir.

Espai Natural Protegit de l' Aiguabarreig Segre-Noguera Pallaresa
Espai Natural Protegit de l'Aiguabarreig Segre-Noguera Pallaresa Espais naturals protegits Xarxa Natura 2000 Zones Especials de Conservació (ZEC) Xarxa Natura 2000 Zones Especials de Protecció per a les Aus (ZEPA) Espai format per l’aiguabarreig dels rius Noguera Pallaresa i Segre, encaixonats entre els penya-segats de les serres de Mont-roig i Carbonera i els embassaments de Camarasa, Sant Llorenç de Montgai i el Partidor de Balaguer. Constitueix una mostra exemplar de congost epigènic al Prepirineu Central. La seva naturalesa mediterrània es barreja amb una certa dosi de caràcter continental i engloba diversos elements d’interès característics de les serres més externes. La vegetació marjalenca i les comunitats rupícoles hi tenen una gran importància, especialment les aus carronyaires (voltor comú, aufrany, trencalòs, etc...), els ocells aquàtics, algunes espècies de quiròpters i determinades espècies d’invertebrats d’interès. http://mediambient.gencat.cat/ca/05_ambits_dactuacio/patrimoni_natural/senp_catalunya/espais_sistema/lleida/aps/ 973 420 009

Espai Natural Protegit de l'Alta Garrotxa
https://altagarrotxa.org/

Espai Natural Protegit del Cap de Santes Creus-Litoral Meridional Tarragoní

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat
https://muntanyamontserrat.gencat.cat/ca/inici/
Vols establir una relació de coordinació amb altres entitats d’un Espai Natural Protegit?
Taules de voluntariat dels Espais Naturals Protegits
La Generalitat de Catalunya promou les «Taules de voluntariat» com un espai de trobada entre les entitats que organitzen actuacions de voluntariat, i els tècnics dels parcs que ajuden a orientar, definir i coordinar les actuacions a realitzar amb una agenda comuna.
Actualment estan constituïdes les taules de voluntariat de l’Empordà, del Delta de l’Ebre, del Pirineu Oriental i del Pirineu Occidental Català.
Taula d’entitats del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Si voleu col·laborar amb el Consorci aportant el vostre coneixement del territori, divulgant els seus valors, participant en la seva conservació o expressant la vostra opinió sobre els diversos temes de la gestió del Parc Natural, hi ha diferents programes que poden emmarcar aquest treball conjunt: el programa ‘Col·laborem amb el Parc’, els projectes de participació en la gestió, la Taula d’Entitats Col·laboradores i/o del Consell Consultiu.