22/04/2020

22 d’abril, Dia de la Terra

Aquest 2020 es compleixen 50 anys de celebracions del Dia de la Terra, el 22 d’abril, un dia per posar en valor la necessitat de protegir i defensar el medi ambient.

D’on prové aquesta data?

El primer Dia de la Terra va tenir lloc el 22 d’abril de 1970, durant el qual es va realitzar una de les primeres manifestacions ambientals als Estats Units, amb gran participació del món escolar, universitats i persones de diferents entorns, el que va treure al carrer a més de 20 milions de persones (al voltant del 10% d’habitants als EEUU en aquells moments), demanant la creació d’una agència ambiental i de lleis destinades a la preservació del medi ambient.

Durant aquests 50 anys, cada 22 d’abril, es posa al centre com les nostres societats viuen en interdependència amb la resta d’ecosistemes i d’éssers vius que habiten la Terra, i com des de la mobilització de la societat es poden aconseguir fites per la defensa i protecció de la natura.

Quina és la temàtica d’enguany?

En aquest cinquantè aniversari es posa al centre de les problemàtiques ambientals la crisi climàtica. El canvi climàtic representa el repte més gran pel futur de la humanitat i pel sosteniment dels sistemes que fan possible l’habitabilitat del planeta.

Com hi puc participar?

Donat l’estat d’excepció per la pandèmia del COVID-19, aquest any a nivell mundial la celebració de la data tindrà lloc de forma virtual. Des de la web oficial del Dia de la Terra proposen 24 hores seguides de mobilització virtual desde casa.

També pots participar a través de les xarxes socials amb el hashtag #DiadelaTerra: dóna un cop d’ull a les publicacions de les entitats ambientals d’arreu de Catalunya per posar en valor la preservació del medi ambient!

Et convidem a llegir la reflexió al voltant del #Earthday2020 de la Xarxa per a la Conservació de la Natura a social.cat: “El Dia de la Terra: 50 anys de moviment ambiental enmig de la crisi del coronavirus“.

Compartir: