06/11/2020

Els residus invisibles, protagonistes de la Setmana de Prevenció dels Residus que se celebra del 21 al 29 de novembre.

EWWR cartell

El teu smartphone pesa menys de 200 grams i ve en un petit paquet, però durant la seva fabricació ha generat 86 kg de residus.

Un aspecte del consum que poca gent coneix és la gran quantitat de residus generats durant el procés de fabricació dels objectes: es tracta dels anomenats “residus invisibles”. Ho explica bé aquest vídeo elaborat per Avfall Sverige. 

En altres paraules, no sempre el que es veu és el veritable pes del residu. I precisament perquè els residus de fabricació no són visibles, les persones consumidores tenim problemes per comprendre realment l’impacte ambiental total que té el producte.

Hauria de ser molt més fàcil per a tothom assumir la responsabilitat de les pròpies compres. Per això cal que els residus invisibles es tornin visibles, i s’augmenti el coneixement sobre ells per poder-los reduir. Cal aportar més informació, que es transformi en una millor capacitat de prendre decisions a l’hora d’escollir quin producte comprar.

Aquesta és la temàtica central de la Setmana Europea de Prevenció de Residus d’enguany, que se celebra del 21 al 29 de novembre.

En el programa hi trobareu una agenda d’activitats que inclou conferències, accions de voluntariat i reptes, al voltant de la prevenció en origen, la reutilització i preparació per a la reutilització, el foment del reciclatge, o un European Clean-Up Day (Operació de neteja a Europa)

Compartir: