04/12/2019

Regals de Nadal solidaris amb la natura

Nadal Cervesa La Sinia

Hi ha productes que tenen la virtut de contribuir a la defensa de la natura. Perquè el preu que es paga per ells, s’inverteix directament a sostenir projectes de conservació duts a termes per les entitats ambientals.

Aquests en són alguns exemples, per si els vols afegir a la teva carta de Nadal.


La samarreta de l’Àliga cua barrada

Amb la samarreta de l’àguila cua barrada del Gepec pots donar visibilitat a aquesta espècie amenaçada i col·laborar en la seva conservació. Ha estat dissenyada per Aura Colomé, i la pots adquirir per 15 € trucant o escrivint al Gepec.


La samarreta llúdriga del Grup Natura Freixe

La samarreta llúdriga ha estat dissenyada pe Lucia Gómez Serra. Permet posar en relleu la importància de la conservació dels hàbitats que el Grup Natura Freixe fa en la Reserva Natural de Sebes- Flix. Allí la llúdriga hi troba les condicions per viure i reproduir-se. Adquirint la dessuadora s’aporta a la tasca que l’entitat realitza allí.

La cervesa La Sinia

Nadal Cervesa La Sinia

És una cervesa artesana de custòdia elaborada a partir d’un acord de col·laboració entre l’Associació Mediambiental La Sínia i les Cerveses els Maginets, les Clandestines de Montferri. Els beneficis generats de la seva venda s’adrecen als projectes de conservació de la biodiversitat del riu Gaià.

Les melmelades de Can Moragues

Les melmelades de Can Moragues són propostes sostenibles i solidàries que ajuden a la conservació del territori i a les persones de col·lectius desafavorits que en formen part. N’hi ha de figues amb ratafia, pera amb menta, tomàquet amb farigola o poma amb canyella. Han estat elaborades gràcies a la col·laboració d’una fundació ambiental, la Fundació Emys, dedicada a la custòdia del territoria a la comarca de La Selva, i una fundació social, la Fundació Astres.


La Cervesa Lutra

La sorprenent cervesa artesana amb sabor de menta i regalèssia de la Reserva Natural de Sebes. Cervesa a l’estil Belgian Dubbel d’alta fermentació (Alc: 7.6%) i condicionada en botella. Elaborada amb malta d’ordi infusionada amb de regalèssia, llúpol, aigua, llevats i extracte natural de menta.


Oli “Salvatge” , l’oli de les reserves de fauna

Els beneficis de la comercialització d’aquest oli es destinen a la recuperació d’oliverars centenaris abandonats que ara tornen a produir mitjançant agricultura ecològica, a la conservació de la vegetació i prevenció d’incendis forestals, a accions per potenciar la fauna de l’ecosistema mediterrani i a la restauració de cabanes, marges, aljubs i murs de pedra seca.

Salvatge és un oli de producció ecològica l’olives arbequines que prové de les finques agrícoles que l’Associació Trenca gestiona a la Vall Major de Bovera, a la comarca de Les Garrigues.


Oli Mas Pitoia

Mas Pitoia és oli d’oliva elaborat pel Grup Natura Freixe amb les oliveres d’ agricultura ecològica a les finques de custòdia de la Reserva Natural de Sebes.

L’arròs ecològic de Riet Vell

Riet Vell és una reserva natural al Delta de l’Ebre de l’entitat Seo Bird Life. Allà hi du a terme un projecte demostratiu de desenvolupament sostenible, que consisteix a reunir l’agricultura ecologica de l’arròs amb la recuperació d’hàbitats naturals de zones humides amb criteris d’investigació aplicada. S’hi pot visitar l’espai i implicar-se com a voluntaris o voluntàries ambientals. I, és clar, comprar i menjar l‘arròs ecològic Riet Vell.


El jersey de llana Xisqueta

Xisqueta és la marca creada des de l’Obrador Xisqueta, una associació sense ànim de lucre del Pallars Sobirà (Alt Pirineu) que neix al 2009 amb l’objectiu de pagar un preu just la llana d’ovelles de raça Xisqueta d’un seguit de pastors i pastores que encara conserven aquesta raça.


Samarretes que ajuden a rèptils i amfibis

Amb la samarreta de la Societat Catalana d’Herpetologia podràs lluir 3 exemplars de rèptils que es poden trobar a Catalunya: la sargantana pallaresa, el tritó del Montseny i la tortuga babaua.

Es poden aconseguir participant a les activitats de l’entitat o passant per la seva seu, al Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Compartir: