16/12/2022

12 regals plens d’amor per la natura

Creix quan es dona, l’amor. Diuen alguns que aquest és el missatge del període nadalenc. I el regal simbolitza aquest pensament vers l’altre, és, de fet, l’expressió d’un sentiment.
El regal té un valor universal que ens fa saber que, en realtat, és qui regala el que rep.

No té un aspecte homogeni, el regal: pot tenir la forma de dedicar el teu temps a buscar o crear alguna cosa especial, cosint-la, construint-la, cuinant-la…; la d’ organitzar una experiència per compartir, o la d’escriure una bonica carta, poesia o cançó on qui es dona ets tu!

T’ajudem amb algunes idees plenes d’amor també per la natura.

1. Salvatge, l’oli de les reserves de fauna de Trenca

Conreat a finques que són reserves on es protegeix i es potencia la biodiversitat.

2. Els productes de custòdia del Baix Penedès

Productes de custòdia, provinents de finques agràries del Baix Penedès implicades en la conservació i millora del patrimoni natural i cultural.

3.Herpeton, el joc de cartes, amfibis i rèptils

Un joc per passar-ho bé mentre s’aprecia el valor d’amfibis i reptils, i alhora es trenquen pors i fòbies, sovint infundades, sobre aquests animals de sang freda de casa nostra.

I alhora per donar suport a la Societat Catalana d’Herpetologia.

4. Oli i Xocolata per la Reserva Natural de Sebes

Xocolata solidària elaborada a la Ribera d’Ebre sense additius, conservants, colorants ni edulcorants químics, per apreciar el gust i la textura de l’oli, el cacau i la regalèsia. Ho pots combinar amb oli de Mas Pitoia, elaborat a partir de les oliveres de la Reserva Natural de Sebes.

5. Les melmelades i salses de Can Moragues i la Fundació Emys

L’Obrador de Can Moragues i es centra en la producció de melmelades i conserves ecològiques elaborades per persones de col·lectius vulnerables de la comarca de La Selva, a partir de fruites i verdures cultivades per productors en custòdia assessorats per la Fundació Emys no només per produir ecològic, sinó en agricultura d’Alt Valor Natural.

6. Sortida a navegar per estudiar dofins amb Cetàcea

Acompanya l’associació Cetàcea en una dia de navegació per contribuir al projecte de foto-identificació de balenes i dofins del litoral català i plomes al Mar a la zona de Garraf.

7. Ictio, el joc de peixos de l’Associació Cen

T’imagines un duel èpic mentre descobreixes els increïbles peixos que viuen als ecosistemes aquàtics de Catalunya i els perills que els amenacen?

8. Les llavors i els lots d’Eixarcolant

Aconsegueix llavors d’espècies silvestres comestibles, varietats agícoles tradicionals, i ornamentals tradicionals, per tal que de nou siguin cultivades, consumides i comercialitzades.

Aquestes llavors són una eina de canvi per apropar a un model de producció, distribució i consum d’aliments més sostenible i accessible.

9. Txi Kung entre cavalls lliures

Gaudeix d’una experiència entre cavalls lliures, de contacte, txi kung o un coaching en moviment , tot donant suport a la Fundació Miranda.

10. Samarreta i bossa “No més totxos”

Regalant la samarreta o la bossa “No més totxos” de SOS Costa Brava ajudes a conservar el litoral i defensar-lo davant de projectes urbanístics que el posen en perill. A més, el disseny no et deixarà indiferent!

11. Samarreta i dessuadora per conserar el medi marí

L’Associació Cetàcea ofereix 3 opcions per conservar el mar durant aquest Nadal: les samarretes ‘Conservem el medi marí’, la targeta regal per un curs sobre els cetacis de Catalunya, o un xec regal per una sortida de navegació i identificació de dofins i balenes. Tria la teva opció!

12. El pack de Nadal de l’Associació Mediambiental La Sínia

Cervesa, vi i dessuadora per donar suport a la custòdia fluvial del riu Gaià.

Compartir: