14/12/2020

Fes que el teu Nadal ajudi la natura

nypon snö

Les ONG ambientals que actuen a Catalunya lluiten cada dia perquè la natura pugui seguir essent per als nostres fills i filles la meravellosa llar que  ha estat per a nosaltres. Ho poden fer en part gràcies al suport que reben de persones sòcies i simpatitzants.

Si aquest Nadal féu un regal solidari amb la natura, estareu donant suport a la feina de les entitats per a un món més equilibrat, respectuós i sostenible, en definitiva millor. Els diners s’utilitzen per a la natura i el medi ambient, per a fer front a les amenaces climàtiques i ecològiques que estan posant en joc la nostra pròpia vida: aniran a la gestió de boscos, del mar, a millorar espais d’aigua dolça i ajudar la biodiversitat que els habita. 

Us proposem un sortit de regals amics de la natura, per celebrar el Nadal a prop de les entitats ambientals.

  1. La bossa de cotó amb la fauna de l’Empodà

Està il·lustrada per l’artista empordanesa Wäwä , amb dofí llistat, oriol, oreneta comú, geneta, guilla, tortuga mediterrània, duc, mallerenga carbonera, reineta, escac ibèric, aurora, gaig blau i ànec roncaire o xarrasclet, símbol del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Elaborada amb cotó orgànic, tot els beneficis es destinen a la Associació Iaeden Salvem l’Empordà, que treballa per deixar un món millor a les futures generacions, tot fomentant la sostenibilitat ambiental, la cultura del decreixement i la democràcia participativa.

2. La samarreta solidària amb els rèptils

A la samarreta de la Societat Catalana d’Herpetologia hi ha ha dibuixats, pel Robert Manzano, tres caps d’hèrpets autòctons: la sargantana pallaresa (Iberolacerta aurelioi), el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) i la tortuga babaua (Caretta caretta).

Els diners s’inverteixen directament a sostenir projectes de conservació de l’entitat destinats a protegir el patrimoni herpetològic i els seus hàbitats.

3. El Joc de cartes de les espècies del Delta de l’Ebre

L’Associació Cen ha creat aquest joc de cartes BioBlitz Delta de l’Ebre. Amb ell vol promoure el coneixement sobre els hàbitats i la biodiversitat del Parc Natural del Delta de l’Ebre, i d’aquesta manera enfortir el vincle de les persones amb la natura.

Un joc que ajuda doncs a millorar la percepció social d’aquest espai natural i contribuir així a sensibilització de la ciutadania sobre la importància de respectar-lo i conservar-lo.

4. Quètxup o salsa de calçots, allioli o salsa brava: les salses que conserven la natura

  • Elaborats a Can Moragues amb 100% de productes ecològics, un grapat de pageses compromeses amb la natura i una bona dosis de sostenibilitat.
  • Tots els beneficis generats amb la venta dels productes Can Moragues van destinats a projectes de conservació de la natura de la Fundació Emys i a projectes d’inclusió social de la Fundació Astres: la guarnició perfecta.

5. Els sabons d’essències naturals que ajuden la trenca, la ganga, xoriguers, voltors i mussols

Els sabons Salvatge de l’Associació Trenca només contenen ingredients 100% naturals procedents de l’agricultura ecològica. Estan elaborats a base d’oli d’oliva extra verge ecològic Salvatge, porten oli de coco, que és un oli suau i sedós, molt recomanat per a la pell irritada i especialment indicat per a persones de pell sensible més les propietats dels olis essencials.

Comprant aquest sabó contribueixes al desenvolupament de projectes que fan compatible l’ús del territori amb la conservació dels elements naturals i paisatgístics.

6. La cervesa clandestina que protegeix la desembocadura del riu Gaià

La cervesa La Sínia és una cervesa artesanal i de custòdia, els beneficis de la qual es destinen a projectes de conservació de la biodiversitat de l’àmbit fluvial del riu Gaià.

S’elabora gràcies a l’acord de custòdia i col·laboració entre la cervesa Les Clandestines i L’Associació Mediambiental La Sínia.

7. La samarreta per construir un futur marí sostenible

Al Mar Mediterrani s’han arribat a citar més de 24 espècies de cetacis. És un mar que destaca per la seva riquesa biològica i, alhora, és un dels mars més contaminats del món.

La il·lustració de la samarreta destaca les espècies de cetacis més comuns que es troben al Mediterrani. L’associació Submon vol construir un futur marí sostenible, i amb la teva ajuda poden seguir treballant en projectes per a la conservació dels nostres mars i espècies.

Il·lustrada amb cetacis, per l’Andrea Martín, i elaborada en 100 % cotó.

8. El Pack  de regal “Tasta, viu i descobreix” la Reserva de Sebes

El Kit conté una  ampolla de cervesa artesana Lutra Premium, una  ampolla d’Oli ecològic Mas de Pitoia, un  imant-obridor de la llúdriga de la Reserva Natural de Sebes i dos posa-gots de Lutra.

Un Kit regal per endinsar-se en aquest espai natural i contribuir a la seva conservació amb el Grup Natura Freixe.

9. Coll calent per protegir espècies

El mocadors tubulars i fulards de Giraffa tenen il·lustracions d’espècies amenaçades, per les que treballen les entitats ambientals.

El 10% de les vendes de cada model es destina a l’entitat associada: en total 18 dissenys diferents, i 15 entitats ambientals.

Han estat dissenyats per la il·lustradora científica Blanca Martí, i produïts artesanalment al Maresme i al Vallès amb cotó ecològic d’Andalusia.

10. Contes per salvar l’Empordà

El llibre Estim(b)at Empordà. Cosint la comarca a cop de relat, és un recull de contes, històries i dilemes de vuit autors i autores empordanesos. Tots ells comparteixen un mateix fil conductor: la comarca. Publicat per Tushita Edicions, tots els beneficis que generi la venda aniran destinats a Iaeden-Salvem l’Empordà

11. Tres en ratlla amb fauna marina

Un joc que no falla mai, i si et fa pensar en la fauna marina, millor que millor. Amb aquest detall pots donar suport a l’entitat Animal Latitude, centrada en connectar les persones amb l’entorn, a través de l’amor pels animals i de l’art.

Compartir: