09/02/2024

10 motius pels quals has de participar en la cursa per la natura Ultra Clean Marathon

Suposem que la natura t’importa, si estàs en aquest portal… Suposem que has començat a fer accions individuals pel medi ambient i a participar en accions col·lectives amb les entitats ambientals. De fet, potser ja fa una mica de temps que ho fas.

Per què creiem doncs que has de participar en l’Ultra Clean Marathon?

1. Perquè és la cursa popular i solidària per la Natura. Hi ha curses tècniques i curses populars, hi ha moltes curses solidàries, perquè hi ha moltes causes per les quals “lluitar”. I per la Natura? Per la Natura tens la UCM: una mica tècnica, però accessible per tothom. Una trailrun… però fent plogging… una mica cursa, una mica caminada. .Una cursa que té “de todo un poco“!

2. Per fugir de la rutina: una cursa o una caminada per la natura és com una escapada refrescant de la monotonia del dia a dia….

3. Per les sorpreses naturals d’Osona: deixa’t sorprendre per Osona i els seus paisatges: camins bucòlics en la plana, les riberes del riu Ter, el massís de les Guilleries… i sí, no ho neguem: els residus que et trobis i la vista desolada al pantà de Sau et faran pensar…

4. Per pujar les endorfines, la serotonina, i divertir-te en companyia! Què millor manera de fer exercici que amb els teus amics? Corrent, caminant, rient i gaudint de la bellesa natural al mateix temps. Els trams són de 10 km, fins i tot hi ha un tram de 5,6 km i un de 7,4 km. Ara bé, si et motives, pots fer 60 km!

5. Perquè és una competició amistosa. Una mica de competitivitat sana pot afegir emoció a la jornada. Aposteu per qui arribarà primer, qui recollirà més brossa i qui trobarà el residu més estrambòtic. Si ets trailrunner t’ho passaras bé, i si vas en família, també!

6. Perquè gaudireu del pícnic després de l’exercici: Després de tota carrera, segur que teniu una gana voraç. En cada punt de control i a l’arribada a meta podreu gaudir de l’avituallament (ecològic) enmig de la natura, compartint menjar i rialles amb els vostres amics.

7. Perquè gaudiràs de moments de pau i tranquil·litat: Encara que estigueu corrent o caminant, la natura i l’exercici també ofereix moments de pau i tranquil·litat. Aprofiteu-los per connectar amb vosaltres mateixos i amb la bellesa que us envolta.

8. Perquè atresorareu records inoblidables: una jornada a la natura i per la natura amb els amics no s’oblida fàcilment. Aquests records es convertiran en històries que podreu recordar i riure junts durant anys.

9.Perquè enfortireu el vincle amb “la vostra” entitat ambiental. La inscripció a la cursa és gratuïta, però com a cursa solidària esteu corrent per una ong ambiental. La donació individual és de 50 €. Tingues en compte que podràs desgravar fins a un 95% d’aquest import a través de la declaració de la renda! (la teva aportació real serà de 2,5€ però l’entitat en rebrà 50€)

10. Perquè si no trobes equip, t’ajuden a crear-ne un! Escriu a info@ultracleanmarathon.cat

L’Ultra Clean Marathon és la cursa per les entitats ambientals! Has de participar-hi!

Compartir: