Xerrada inaugural a LLançà: “El Gat Fer, el felí dels nostres boscos”

Icona data

dissabte 31 juliol 2021

12:00h fins 14:00h

Icona lloc

Casa de la Cultura

LLançà


Grup Felis ICHN

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Xerrada inaugural: "Coneguem el Gat Fer " a Llançà. Si voleu conèixer i reconèixer l'espècie, no us perdeu la xerrada informativa dissabte 31 de juliol a les 12 h a Llançà.

Propera parada de l’exposició El Gat Fer, el felí dels nostres boscos: Llançà!

Ja sabeu que a l’Albera hi ha  Gat Fer?  Si voleu conèixer i reconèixer l’espècie, no us perdeu la xerrada informativa dissabte 31 de juliol a les 12 h a Llançà.

Es podrà veure l’exposició a  la Casa de Cultura de LLançà durant tot l’agost

INAUGURACIÓ : Aquest dissabte 31 a les 12 h a la mateixa Casa de Cultura, amb Gisfera i Albert Campsolinas

Malgrat ser l’únic felí autòcton que viu actualment a Catalunya, el gat salvatge o gat fer europeu (Felis silvestris) és una espècie poc coneguda per la societat. Com a espècie protegida, és necessari que les persones destinem certs esforços a la conservació del gat fer per tal de garantir la continuïtat de les seves poblacions. Els estudis de camp són una eina imprescindible per millorar el coneixement d’aquest felí, però les mesures de conservació que se’n derivin tindran moltes més probabilitats de ser efectives si s’aconsegueix que les persones hi estableixin un lligam.
Amb l’objectiu de donar a conèixer entre la societat el gat fer i altres mamífers terrestres amb qui conviu, un conjunt de membres del Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya (FELIS-ICHN) han dissenyat el projecte educatiu “El Gat Fer, el felí dels nostres boscos”, que es dividirà en dos grans blocs relacionats entre si: una exposició itinerant i un programa didàctic.

L’exposició itinerant està plantejada per visitar algunes zones de la Catalunya central i oriental on es coneix la presència de gat fer. En concret, es preveu muntar-la a dotze municipis mitjans amb la intenció que la població local conegui detalls sobre la identificació i la biologia del gat fer. D’altra banda, l’alumnat de cicle superior de primària dels centres educatius presents al municipi on s’instal·li l’exposició tindrà l’oportunitat de gaudir d’una activitat de camp per descobrir l’hàbitat on viu el gat fer i aprendre a reconèixer rastres per arribar a extreure conclusions sobre quins mamífers viuen a la zona.

El projecte ha rebut una subvenció del Departament de Territori i Sostenibilitat per tal d’executar les activitats previstes al llarg de l’any 2021. Finalment, el projecte també rebrà el suport de la cooperativa ambiental Gisfera i de la Fundació Barcelona Zoo.

Compartir: