Alerta Forestal

Ajuda’ns a avaluar l’estat de salut dels boscos

Icona data

divendres 9 agost 00:00h - dimarts 31 desembre 23:00h

Icona lloc

Catalunya

Bellaterra


Alerta Forestal

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Busquem voluntaris i voluntàries que ens aportin imatges de boscos afectats per la processionària, la sequera, les ventades, les nevades o l'eruga del boix.

ALERTA FORESTAL és un projecte del CREAF que té l’objectiu d’ analitzar l’estat de salut actual dels boscos catalans i preveure per mitjà de models de simulació com serà l’estat de salut d’aquests boscos en el futur, tenint en compte el canvi climàtic i altres canvis ambientals que s’estan produint a escala global i local. Això és clau per preveure com aquests canvis en la salut dels boscos poden afectar la salut de les persones.

Entitats i persones voluntàries estan convidades a formar part d’aquest projecte, que té la voluntat d’implicar la societat i la classe política en els processos de planificació territorial, per aconseguir fer els boscos més resilients als efectes de les plagues, els incendis, les sequeres i altres pertorbacions.

Busquem trobar imatges de boscos a les que es  puguin apreciar la presència de processionària,  amb les bosses d’origues o amb indicis de com han menjat una bona part de les fulles;  fotos de boscos amb arbres marronosos, afectats per la sequera, i fotos amb arbres caiguts per la ventada. Els voluntaris i voluntàries poden pujar les fotografies, preses des de la terra durant les seves excursions o passejades, o amb un dron, geolocalitzar-les, adjuntant dades com la data o el grau d’afectació que representen.

La informació aportada queda recollida en un mapa, i passa a formar part dels estudis del CREAF sobre els problemes de salut dels boscos, i en especial, ajudar a elaborar els mapes de predicció sobre la salut futura.

Existeix un vincle entre la salut dels boscos, la societat i la salut de les persones, i aquest és l’objecte del projecte “Boscos Sans per a una Societat Saludable“, en el que s’emmarca Alerta Forestal.

Observacions

Alerta Forestal és un projecte de ciència ciutadana del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF)

Compartir: