Duc_Bubo bubo_foto Àlex Rollan

Cens de rapinyaires nocturnes al Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Icona data

dissabte 15 desembre 2018

18:00h fins 21:00h

Icona lloc

Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Sabadell


ADENC - EdC

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

El proper dissabte 15 de desembre a la tarda tindrà lloc la segona jornada de cerca d'aus rapinyaires nocturnes al Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

Buscarem les  espècies: DUC (Bubo bubo) i GAMARÚS (Strix aluco)

L’objectiu: Conèixer-ne les tendències poblacionals i els paràmetres vitals.

El perquè: Les aus rapinyaires són indicadores de l’estat de les comunitats ja que solen estar en els graons més elevats de la xarxa tròfica, són sensibles als canvis ambientals (contaminació, humanització, infraestructures, etc.) i sovint són espècies amenaçades.

El massís de Sant Llorenç del Munt, amb abundància de cingles i boscos de certa maduresa, és favorable a la nidificació de rapinyaires, alhora, la presència d’àrees obertes (en regressió) els facilita la cacera. Aquestes condicions fan que al massís s’hi hagin detectat 25 espècies de Falconiformes (11 nidificants) i 7 Strigiformes (6 nidificants). Cal remarcar que algunes d’elles com l’Àliga perdiguera i l’Aufrany són amenaçades, d’altres han vist fortament reduïdes les seves poblacions com el Duc, mentre que d’altres atenyen abundàncies molt rellevants com el Falcó pelegrí, l’Astor i el Gamarús.

Aquest cens, és oberta a totes aquelles persones interessades en la BIODIVERSITAT, les AUS RAPINYAIRES, la NATURA, la CONSERVACIÓ i la CONEIXENÇA dels ESPAIS NATURALS i es seu ENTORN.
Es realitzarà en dues àrees del Parc Natural de Sant Llorenç: el vessant est i la Serra de l’Obac, en tres jornades per a cada àrea, al capvespre (entre 1 hora abans i 1 hora després de fer-se fosc) i amb grups de voluntaris.
• Primera jornada: dissabtes 8 i 15 de desembre 2018.
• Segona jornada: dissabtes 12 i 19 de gener 2018.
• Tercera jornada: dissabtes 9 i 16 de febrer 2018

L’Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona us anima a participar en el CENS GLOBAL DE RAPINYAIRES NOCTURNES
al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, i que s’emmarca dins del Centre de Monitoratge de la Biodiversitat de Muntanyes Mediterrànies (CMBMM). Hi col·laborem entitats com ICO i ADENC.

Observacions

Dissabtes de 18h a 21h al Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

Inscripcions:

https://adenc.cat/calendari/cens-de-rapinyaires-nocturns-a-sant-llorenc-del-munt-i-lobac-08122018-2/

Compartir: