Ajuda’ns a conservar la llacuna de la Reserva Natural de Sebes

Icona data

diumenge 13 octubre 2019

08:30h fins 12:30h

Icona lloc

Reserva Natural de Sebes

Flix


Grup Natura Freixe

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Realitzarem la jornada de voluntariat a la llacuna de la Reserva Natural de Sebes. Entrarem amb botes d'aigua i una falç i crearem illes de vegetació, zones de refugi i nidificació d'ocells. Acabarem la jornada amb un aperitiu i un tast de Lutra. T’hi apuntes?

Si t’apassiona la natura, les zones humides, els aiguamolls, les aus i la seva migració i la fotografia de natura aquesta pot ser una gran experiència per a tu. Des del Grup de Natura Freixe necessitem voluntaris que ens ajudin a impulsar accions de gestió i conservació com aquesta que et proposem:

La Reserva Natural de Sebes és un espai fluvial de l’Ebre situat al marge esquerre aigües amunt de l’embassament de Flix. Ocupa una superfície de més de 250 hectàrees de zones d’aigües lliures, aiguamolls, boscos de ribera, illes fluvials i galatxos (o braços de riu) on s’ha format un dels canyissars més extensos de Catalunya. La passera del canyissar condueix a dos observatoris d’ocells, un vora la Vall de Sant Joan i l’altre prop d’una llacuna regenerada.

És en aquest punt, la llacuna, on es realitzarà la jornada de voluntariat. Entrarem amb botes d’aigua i una falç per tallar la vegetació i mantenir oberta la zona de la llacuna. Crearem illes de vegetació, zones de refugi i zones de nidificació d’ocells. També aprofitarem per renovar els posadors d’ocells que hi ha just davant de l’observatori. Finalment, acabarem la jornada amb un aperitiu i un tast de Lutra, la sorprenent cervesa artesana de la Reserva, molt arrelada al territori gràcies al seu gust: la menta i la regalèssia. T’hi apuntes?

Observacions

Per a més informació i inscripcions: https://www.freixe.cat/agenda/agenda-3/

Compartir: