Ajuda’ns a controlar les espècies exòtiques en tancats de pastura

Icona data

dissabte 28 setembre 2019

09:00h fins 00:30h

Icona lloc

Reserva Natural de Sebes

Flix


Grup Natura Freixe

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Entrarem dins els tancats de pastura de la Reserva Natural de Sebes on hi ha els cavalls de la Camarga i començarem el control d'espècies exòtiques invasores. En especial el Xanthium. T'hi apuntes?

Si t’apassiona la natura, les zones humides, els aiguamolls, les aus i la seva migració i la fotografia de natura aquesta pot ser una gran experiència per a tu. Des del Grup de Natura Freixe necessitem voluntaris que ens ajudin a impulsar accions de gestió i conservació com aquesta que et proposem:

La Reserva Natural de Sebes és un espai fluvial de l’Ebre situat al marge esquerre aigües amunt de l’embassament de Flix. Ocupa una superfície de més de 250 hectàrees de zones d’aigües lliures, aiguamolls, boscos de ribera, illes fluvials i galatxos (o braços de riu) on s’ha format un dels canyissars més extensos de Catalunya. D’ençà l’any 2001, s’està duent a terme la gestió de l’aiguamoll utilitzant la passtura amb cavalls de la Camarga.

Entrarem dins els tancats de pastura on hi ha els cavalls i començarem amb l’extració d’aquelles d’espècies vegetals exòtiques invasores. En especial el Xanthium, que fa uns fruits amb petits ganxos molt durs que fan que s’enganxin als cabells o la pell dels animals, en el nostre cas dels cavalls, lo qual ha fet que s’hagin estès arreu del món portades per animals.

Finalment, acabarem la jornada amb un aperitiu i un tast de Lutra, la sorprenent cervesa artesana de la Reserva, molt arrelada al territori gràcies al seu gust: la menta i la regalèssia.

Per a més informació i inscripcions: www.freixe.cat/agenda

Compartir: