Alliberament d’espinosos

Icona data

dissabte 27 maig 2023

10:00h fins 13:00h

Icona lloc

Plaça de l'Assumpció

Girona


Associació La Sorellona

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Participa en la conservació d'una espècie de peix amenaçada!

Aquesta acció s’emmarca en el Projecte Escanyagats per a la conservació de l’espinós i la millora dels ecosistemes aquàtics d’aigua dolça.  Si t’hi apuntes, podràs conèixer el projecte i contribuir en una de les actuacions que es duen a terme per a preservar les darreres poblacions d’aquest peix al Mediterrani Ibèric. S’extrauran exemplars d’espinós d’un nucli de reproducció ex-situ a la ciutat de Girona i es traslladaran al riu per tal de reforçar les poblacions naturals.

Tindrà lloc el dissabte 27 de maig a partir de les 10h amb una durada aproximada d’unes 3 hores. El punt de trobada serà a la Plaça de l’Assumpció, al barri de Sant Narcís. Si tens ganes de participar escriu-nos a voluntariat@sorellona.org.

Observacions

El Projecte Escanyagats es centra principalment en la conservació de les rieres mediterrànies de la província de Girona, entomant com a espècie paraigua l’espinós (Gasterosteus aculeatus), un peix emblemàtic dels nostres cursos fluvials. També pretén establir un vincle amb la ciutadania, creant grups de voluntariat estables per sensibilitzar i divulgar la riquesa dels hàbitats aquàtics de l’espinós i altra fauna aquàtica amenaçada, com ara el gripau d’esperons (Pelobates cultripes), el tritó verd (Triturus marmoratus) i el tritó palmat (Lissotriton helveticus).

Objectius

1. Evitar l’extinció de poblacions mediterrànies d’espinós (Gasterosteus aculeatus).

2. Millorar de l’estat de conservació de l’espinós i altres espècies aquàtiques amenaçades acompanyants a diverses conques de Catalunya.

3. Restaurar els hàbitats fluvials en trams clau per a l’espinós i altra fauna aquàtica autòctona.

4. Difondre i donar a conèixer els valors ambientals i patrimonials dels ecosistemes aquàtics continentals.

5. Implicar directament la societat en la seva conservació de l’espinós.

Compartir: