Retirada de vegetació aquàtica invasora

Icona data

dissabte 29 abril 2023

09:00h fins 13:00h

Icona lloc

Riu Onyar a Girona (ubicació exacta a concretar)

Girona


Associació La Sorellona

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Contribueix a millorar els ecosistemes aquàtics del riu Onyar retirant plantes aquàtiques invasores que els deterioren

Aquesta acció s’emmarca en el Projecte Escanyagats per a la conservació de l’espinós i la millora dels ecosistemes aquàtics d’aigua dolça. Acompanya’ns al riu Onyar, a Girona, a extreure Ludwigia peploides, una planta exòtica que provoca importants alteracions a les nostres masses d’aigua i cursos fluvials.

Tindrà lloc el dissabte 29 d’abril a partir de les 9h amb una durada aproximada d’unes 4 hores. Si tens ganes de participar escriu-nos a voluntariat@sorellona.org. El punt de trobada es comunicarà per correu a les persones interessades.

Observacions

El Projecte Escanyagats es centra principalment en la conservació de les rieres mediterrànies de la província de Girona, entomant com a espècie paraigua l’espinós (Gasterosteus aculeatus), un peix emblemàtic dels nostres cursos fluvials. També pretén establir un vincle amb la ciutadania, creant grups de voluntariat estables per sensibilitzar i divulgar la riquesa dels hàbitats aquàtics de l’espinós i altra fauna aquàtica amenaçada, com ara el gripau d’esperons (Pelobates cultripes), el tritó verd (Triturus marmoratus) i el tritó palmat (Lissotriton helveticus).

Objectius

1. Evitar l’extinció de poblacions mediterrànies d’espinós (Gasterosteus aculeatus).

2. Millorar de l’estat de conservació de l’espinós i altres espècies aquàtiques amenaçades acompanyants a diverses conques de Catalunya.

3. Restaurar els hàbitats fluvials en trams clau per a l’espinós i altra fauna aquàtica autòctona.

4. Difondre i donar a conèixer els valors ambientals i patrimonials dels ecosistemes aquàtics continentals.

5. Implicar directament la societat en la seva conservació de l’espinós.

Compartir: