Bioblitz a Món San Benet amb Ritme Natura

Icona data

dissabte 22 abril 2023

09:00h fins 14:00h

Icona lloc

Món San Benet

Sant Fruitós de Bages


Fundació Catalunya La Pedrera

Contacte:

  • Informació
  • Ubicació

Vols aprendre sobre biodiversitat i geologia de la mà de científics experts a l’entorn de Món Sant Benet?

El proper dissabte 22 d’abril la Fundació Catalunya La Pedrera us proposa participar en una jornada de recerca biològica, internacionalment coneguda com a Bioblitz, a l’entorn del Monestir de Sant Benet, un entorn fluvial i mediterrani molt interessant, de gran valor cultural, paisatgístic i ecològic.

Què és un Bioblitz?
Un BioBlitz és una activitat de ciència ciutadana i descoberta de la natura on científics que estudien grups específics de flora i fauna ens expliquen com identifiquen tots els organismes vius que es troben en una àrea determinada. De la mà d’especialistes, participareu en diversos itineraris per tal de descobrir el màxim nombre d’espècies tant d’animals com de plantes i líquens, tot aprenent sobre les tècniques d’estudis científics de camp.

En aquesta ocasió a més, amb la col·laboració del Geoparc de la Catalunya Central, oferim també un itinerari de descoberta geològica.

Es realitzaran 7 itineraris d’unes 2 hores de durada cadascun (podeu escollir participar en els que més us interessin): Líquens, vegetació, insectes, ocells, mamífers, plantes silvestres comestibles i geologia.

Les dades de camp obtingudes es compartiran amb els participants i en bases de dades sobre biodiversitat internacionals.

Com a activitat paral·lela de lliure accés, científics del Centre de Recerca en Aplicacions Forestals (CREAF) oferiran un taller sobre l’App de ciència ciutadana RitmeNatura.

 

El programa del Bioblitz – 22 d’abril

  • 9:15-9:30h: Registre i benvinguda
  • 9.30-11.30h: Primer torn d’itineraris
    Ocells, mamífers, líquens, insectes, vegetació, herbes comestibles, geologia
  • 11.30h-12.00h: Taller Segueix el ritme de la natura amb RitmeNatura (a càrrec de científics del Centre de Recerca i Aplicacions Forestals-CREAF)
  • 12.00- 14:00h: Segon torn d’itineraris
    Ocells, mamífers, líquens, insectes, vegetació, herbes comestibles

Recomanat a majors de 8 anys.
PREU: 3€ per persona / torn
Menors de 8 anys gratuït
Activitat subjecta a condicions meteorològiques

Més informació i inscripcions en aquest enllaç

Compartir: